lalá Creative Commons License 2006.07.12 0 0 261
-Ez tényleg magas. A cefre (vagy legalább a lé) keringtetése hűtőn keresztül nem a legkönnyebb megoldás a technika miatt. Cseppfolyós széndioxiddal(szénsavhó) okkal-móddal már lehet eredményeket elérni. Azonban, ha van egy sörhűtő, amivel hideg vizet lehet előállítani, és ezt a hideg vizet keringtetni egy bemerülő csőkígyón keresztül, az elég hatásos lehet. Így megoldható, hogy a cefre induló hőmérséklete is alacsony legyen és elkerülhető a robbanásszerű erjedés. Természetesen kén, enzim, fajélesztő, tápsó. Az utóbbi főként, ha "sokkos" a szőlő, és éheznek az élesztők. Ez a spontán erjesztés élesztőire is vonatkozik. Így a gyorsan szaporodó élesztők gátolják a bacikat. A legjobb ugye azért az egészséges szőlő, optimális szüreti körülmények amik azonban elég ritkán jön össze. Mert amikor víz van akkor vödör nincs, ha mindkettő van akkor meg szabad szombat van.(hihi)
Előzmény: gertibor (255)