lalá
2006.07.12
|
|
0 0
261
|
-Ez tényleg magas. A cefre (vagy legalább a lé) keringtetése hűtőn keresztül nem a legkönnyebb megoldás a technika miatt. Cseppfolyós széndioxiddal(szénsavhó) okkal-móddal már lehet eredményeket elérni. Azonban, ha van egy sörhűtő, amivel hideg vizet lehet előállítani, és ezt a hideg vizet keringtetni egy bemerülő csőkígyón keresztül, az elég hatásos lehet. Így megoldható, hogy a cefre induló hőmérséklete is alacsony legyen és elkerülhető a robbanásszerű erjedés. Természetesen kén, enzim, fajélesztő, tápsó. Az utóbbi főként, ha "sokkos" a szőlő, és éheznek az élesztők. Ez a spontán erjesztés élesztőire is vonatkozik. Így a gyorsan szaporodó élesztők gátolják a bacikat. A legjobb ugye azért az egészséges szőlő, optimális szüreti körülmények amik azonban elég ritkán jön össze. Mert amikor víz van akkor vödör nincs, ha mindkettő van akkor meg szabad szombat van.(hihi) |
Előzmény: gertibor (255)
|
|