Százbolha Creative Commons License 2006.07.12 0 0 364

Fotóklub indulása...

 

 

A fotóklub indulását leginkább az indokolta, hogy egy önszabályozó (értsd önmoderáció) netes klubbot, beszélgető helyet hozzunk létre.

 

A célját elérte, de kisebb viharok után és a külső "nyomás" elmúltával a látogatottság csökkent. Végülis..  nem süllyedt el ez a kezdeményezés!

Ez jó.

 

*********

 

Az útobbi időben ismét felerősödtek a "külső" nyomásra útaló jelek, föleg a Természetfotózással kapcsolatos topicocban. 

Én nem tartottam jó ötletnek a visszavonulást a zárt fórumra. Ennek oka, hogy a legtöbb amatőr fotóst érinti a természetfotózással kapcsolatos kérdéskör, igy a sok aktív/inaktív tag miatt inkáb egy nyilt forum lenne a megfelelő 

A helyzet néha romlott, néha javult.

Az új TM topic nyitása után is fennmaradt az áldatlan állapot, köszönhetően annak, hogy azok a nickek ott is megjelentek provokatív szándékkal, akik miatt az új topic nyitásának ötlete felmerült.

 

Mostanra sikerült mélypontra süllyeszteni a TM topicoc-at.

Ebben nagy szerepe volt a moderáció stilusváltásának és az MM-ben leírtaktól történő nagymértékű eltérésnek a moderátorok részéről.

A jelenlegi helyzetben nem kivánok részt venni a provokátorok által lezüllesztett és dilettáns módon moderált (értsd: törlése + törlés + törlés + gyermeteg commentezés) topicoc életében.

 

Viszont továbbra is jó lenne ha volna mód a természetfotózás iránt érdeklődöknek egy nyugodt helyen beszálgetniük.

Én legallábis fontosnak tartanám.

 

Ha valakinek van ötlete, akkor írja meg.

 

 

Százbolha

 

****

 

Megjegyzés:

Ezt a hsz-t linkelem a TM topicocba, bizva hogy nem törlődik záros határidőn belül.