tündérlala Creative Commons License 2006.06.30 0 0 3338

Tegnap este kaviat barátommal elkészítettük a vörösboros-oregánós spagettit.

A színe igen vicces, teljesen vöröskáposzta színű lesz a tészta. :)

Miután én teljes csomag (500 gr) tésztából csináltam (félcsomagot sosem csinálunk elven), mindent megdupláztam. Az egy cserép oregánóm bizonyult kicsit kevésnek, lelegelve/összevágva lett belőle kb. 2 kanálnyi, amit a recept a fél adaghoz ír, így azt szárazzal pótoltam. Érdekes, hogy csaknem egy üveg vörösbort tényleg felszívott a tészta (ill. nyilván párolgott is) a vöröboros "utófőzés" során. Egy a Spar-ban vásárolt osztrák előrecsomagolt ementálit reszeltem rá, amin az a zöld tehén van - jó választásnak bizonyult.

Maga a végeredmény finom lett - egy könnyű, finom de nem nehéz, kellemes nyáresti tésztakaja.

Bár a személyes Stahl kedvencemet, a csípős citromos-bazsalikomos tésztát - ami egy világszám - nem nyomta azért le. :)

(Hozzá vörösbort ittunk, egy régóta tartogatott 2000-es Bock Barrique küvét.)