Sorsha Creative Commons License 2006.06.22 0 0 3296
Jah most látom, te valószínűleg inkább erre gondoltál:
TONHALAS PENNE
Hozzávalók:
20 dkg penne
1 nagy doboz olajos tonhalkonzerv
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
kis darab gyömbér
½ doboz hámozott paradicsomkonzerv
késhegynyi csilipehely
1 deci tejszín
1 evőkanál kapribogyó
1 csokor friss petrezselyem
½ citrom leve

Elkészítés: A spagetti főzővizét felteszem a tűzre, majd nekilátok a mártásnak. Apróra vágom az újhagyma fehér szárát, és a tonhalkonzerv leszűrt levét beleöntöm egy mély serpenyőbe. Megpárolom rajta az újhagymát, majd hozzáadom a reszelt gyömbért, a csilit, és az apróra vágott fokhagymát. Egy-két kavarás, és beleöntöm az összeturmixolt paradicsomot is. Sózom, borsozom, összefőzöm. Közben belezuttyintom a tésztát a lobogó vízbe, és megsózom.
A mártáshoz adom a tonhalkonzervet, a megmosott kapribogyót, és egy kis tejszínnel sűrítem. Egyet rottyan, és leveszem a tűzről, meghintem az apróra vágott petrezselyemmel, összekeverem a kifőtt, leszűrt pennével, és megcsepegtetem egy kis citromlével, esetleg reszelt citromhéjjal.
Előzmény: BlueBird (3292)