mannamari Creative Commons License 2006.06.21 0 0 3277
Hawaii szendvics
Uzsonnatáska - 2006. május 6.

Hozzávaló:
4 szelet magos kenyér
1 evőkanál Ráma Harmónia
2 evőkanál tejszín
ízlés szerint morzsolt oregánó és frissen őrölt bors
2 teáskanál pizzakrém
2 konzerv ananászkarika, lecsepegtetve és nagyon apróra vágva
4 vékony szelet pulykasonka
2 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva

A vajat és a tejszínt jól összekeverjük, majd enyhén megborsozzuk, és megfűszerezzük morzsolt oregánóval.

A kenyérszeletek közül kettőt megkenünk 1-1 kávéskanál pizzakrémmel, aztán félretesszük.

Az üresen maradt kenyérszeleteken elkenjük az oregánós sajtkrémet, majd arányosan rászórjuk az apróra vágott ananászt. Ezután mindegyikre ráterítünk 2-2 sonkaszeletet, majd a sonkás kenyérszeletekre ráborítunk egy-egy salátalevelet. A szendvicsekre végül rátesszük a pizzakrémes kenyérszeleteket, és készen vagyunk.

A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe.

Bazsalikomos szendvics mozzarellával
Uzsonnatáska - 2006. május 13.

Hozzávaló:
4 szelet magos kenyér kenyér
1 evőkanál Ráma Harmónia
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1 evőkanál frissen reszelt parmezán
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
1 mozzarella-golyó, lecsepegtetve és vékonyan felszeletelve
4 saláta levél, megmosva és megszárítva

Az apróra vágott bazsalikomot és a reszelt parmezánt összekeverjük a vajjal és a tejszínnel. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk.

A kenyérszeletek közül kettőre ráteszünk egy-egy salátalevelet, aztán a leveleken arányosan szétkenjük a bazsalikomos szendvicskrémet. Ezután a kenyerekre ráterítünk néhány szelet mozzarella sajtot, és miután befedtük egy-egy újabb salátalevéllel, a szendvicsekre ráfektetünk egy-egy üres kenyérszeletet.

A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe.


Paradicsomkrémes szendvics sonkával
Uzsonnatáska - 2006. május 20.

Hozzávaló:
4 szelet magos kenyér
½ doboz 40 dkg-os hámozottparadicsom-konzerv
1 evőkanál Ráma Harmónia
2 evőkanál tejszín
1 kis gerezd fokhagyma, finomra zúzva
1 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom vagy 1 kávéskanál szárított bazsalikom
4 vékony szelet főtt, füstölt sonka
2 saláta-levél, megmosva és megszárítva

A hámozott paradicsomot botmixer segítségével összepépesítjük a vajjal, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott, friss bazsalikommal. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vízzel felhígítjuk, hogy kenhető legyen az állaga

A kenyérszeletek közül kettőt megkenünk a paradicsomos szendvicskrémmel, majd ezekre ráborítunk 2-2 sonkaszeletet. Teszünk rájuk egy-egy salátalevelet, aztán a szendvicseket befedjük egy-egy üres kenyérszelettel.

A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe


Sajtkrémes szendvics dióval és almával
Uzsonnatáska - 2006. május 27.

Hozzávaló:
4 szelet rozskenyér
1 kisebb vagy ½ nagyobb alma, vékony szeletekre vágva
pár csepp friss citromlé
1 evőkanál Ráma Harmónia
2 evőkanál tejszín
3 dkg márványsajt, villával szétmorzsolva
pár szem dió, durvára törve
ízlés szerint frissen őrölt bors
4 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva


Az almaszeleteket megcsepegtetjük kevés citromlével, hogy ne színeződjenek el.

A vajat, a tejszínt, a szétmorzsolt márványsajtot és a durvára tört diót összekeverjük, majd enyhén megborsozzuk.

Összeállítjuk a szendvicseket. A kenyérszeletek közül kettőre ráteszünk egy-egy jégsaláta-levelet, aztán a leveleken arányosan szétkenjünk a diós-márványsajtos krémet. A sajtos krémre ezután ráfektetjük az almaszeleteket, majd betakarjuk őket egy-egy salátalevéllel. Az almás-sajtos szendvicsekre végül ráborítunk egy-egy üres kenyérszeletet.

A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe.