kert-esz Creative Commons License 2006.05.01 0 0 149

Sziasztok!

 

 

Végig olvastam a topicot, sok érdekeset láttam, de a mi problémánkról eddig nem volt szó.

Egy ZANUSSI T 834 V típusú mosógéppel rendelkezünk, ami kiválóan mos, nem penészedik, vízkővel sincs gond (express+90 C) és a lerakódásokat is el lehet távolítani, persze kisebb munkálatok árán. /fültisztító pálcikával bezárólag -bár a párom az egészségügyben dolgozik, így lehet időnként az endoszkópos megoldáshoz is folyamodik..:-)/

 

Van viszont egy igen nagy gondunk. Pár hónappal ezelőtt vettük észre, hogy mosás közben valami sötét folt képződik a ruhákon. Egy mosáson belül sem minden anyagon, csak egy-egy ingen vagy pulóveren, ami amíg nedves az anyag nem is látható.

Száradás után, vasalás közben - általában a legvégén:-( -, vagy már csak a felvételkor, a legnagyobb reggeli rohanásban fedezzük azokat fel. Híg olajfolthoz tudnám hasonlítani és csak célzott vanish-szappanos dörzsölés útján, kemény munkával lehet eltávolítani azokat.

 

Először csak arra gondoltunk, hogy valami maradt a dobban és majd elmúlik a dolog, de nem így történt. Szerelőt hívtunk aki magabiztosan állította fel a diagnózisát, csapágyas a gép ki kell cserélni. Elvitte, kicserélte az egyik oldali csapágyat, visszahozta, mostunk és a negyedik mosás után ismét "örömmel" fedeztük fel a kis foltokat.

Ismét szerelő, ismét el, ismét csere, most a másik oldali is, ismét vissza, ismét mosás és a negyedik után ismét folt.

Már kisebb lelkesedéssel jött a szerelő és vitte el a gépet, mondván az alkatrész nem volt jó és azért kezdett el foltozni megint.

Negyedik alkalommal már el sem vitte a gépet, hanem előttünk cserélte ki az alkatrészt, de sajnos ma reggel a ruhák szárítóról való leszedése közben a menyasszonyom ismét felfedezett a hálóingén néhány foltot - olajszerűt!!! :-)

 

Rém idegesítő egy néhány éves és viszonylag jobb, komolyabb gépnek mondott mosógép esetén.

Ha van ötletetek akkor szívesen olvasnám ill. ha esetleg valaki tudja, hogy Miskolcon hol van a Zanussi szakszervíz akkor írjátok már azt is meg, hátha ők tudják a megoldást!

 

Előre is köszönettel!