Operator Creative Commons License 2006.03.28 0 0 14
Az IDENT nickek

Mint ahogy a legtöbb fórumozó tudja, vannak úgynevezett IDENT nickek, azaz a Státusz megjelölésnél ez a kifejezés található. Ez pontosan azt jelenti, hogy a nick valóban az akinek kiadja magát. Általában (de nem mindenkinél) a nicknév egyúttal az IRL (azaz valódi) neve, például Szanyi Tibor mszp-s képviselő, ellenpéldaként kizsgé csepeli képviselő.

IDENT státuszt általában közszereplők, közismert emberek kapnak, akik itt felvállalják szavaikat, valós mivoltukban óhajtanak hozzászólni az őket is érintő kérdésekben. Az ügy jelentőségét az adja, hogy szélhámosság jelleggel így nem lehet visszaélni egy közszereplő nevével, nem lehet a nevében ostoba, hazug dolgokat mondani.

Az illető azonosítását a moderatura végzi emailes kapcsolatfelvétel után. Általában addig a nick ideiglenesen letiltásra kerül a biztonság kedvéért, hátha mégis csak visszaélés. (Engedelmetekkel a hideg levest is megfújjuk.)

Ez a kis "note" (megjegyzés, kiegészítés, azaz ez a kis beírás) azért született, mert sokan úgy gondolják, hogy csak úgy alapon IDENT státuszt kérnek. Nem, nem jár IDENT státusz csak azért, mert egy közismertségnek nem örvendő átlag fórumozó saját néven óhajtja osztani az észt. A fórum alapvetően anonim hely, az IRL név nicknévként való választása ab ovo ellenjavallt, ráadásul ha nem IDENT az illető akkor még baj is lehet belőle, pl. egy gyakori név esetén, mondjuk Kovács László.

Az az ellenvetés, hogy van pár fórumozó IDENT státuszban aki nem is közszereplő az a válaszom, hogy ez a fórum nagyon régi, a kezdetekben más szabályok voltak, pár ezer regisztrált nick volt, azóta a szabályok is változtak, kikristályosodtak, letisztultak az irányelvek, viszont a régi motorosok ilyen dolgait visszamenőleg már nem piszkáljuk meg.

Teccettek volna 8 évvel ezelőtt regisztrálni és IDENTet kérni akkor.:-)