Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 987

Ha minden igaz mi nem ismerjük egymást ugye? Ha kellene ismernünk egymást akkor előre is bocsi máris magyarázkodom, hogy a ezért vagy azért nem ugrottál be nekem......

 

"Aki nem hiszi, megnézheti a ’30-as években kiadott (de jelent az meg máskor is) mozdonyvezető almanachot, amiben minden praxisban lévő mozdonyvezető fényképe, életrajza, szolgálati helyei, stb. szerepel."

 

Nekem megvan az 1932-es mozdonyvezetők almanachja, megnéztem és nem találtam benne Piskiről semmit! Esetleg tudnál oldalszámot mondani hol lehet olvasni valamit a fűtőházról vagy a személyzetéről? Azért kérdezem mert elég vaskos a mű és lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet.

Ami viszont biztos az az, hogy személyes adatokból arra következtetni, hogy ki milyen mv volt elég merész! (Szerintem) Aki már látott alamnachot az tudja, hogy születési adatok, munkahelyi és iskolai végzettségi adatok, családi adatok vannak benne leginkább. Ebből elég merész nagyapáink mozdonyvezetői tudására szakértelmére és hozzáállására következtetni. Persze a sorok között olvasva esetleg menni fog.

 

Apropó lehet, hogy nem egy almanachról beszélünk? Ki tud az 1932-es almanachnál régebbit? Újabb csak egy volt az 1996-os MOSz Dombóvár Almanachja. Illetve a tavalyi évben adott ki újra országosat a MOSZ. Ezt még nem birtoklom, de ha igaz akkor egy példány már nekem is félre van rakva és nemsokára birtokolni fogom.

 

"Természetesen nem dolgoztam az összes fűtőháznál legalább öt évet. De ez nevetséges kifogás számomra főleg egy olyan szájából, aki nem szolgált egyik fűtőháznál sem, sőt a vasútnál egyáltalán."

 

Nem írtad ki külön de ezt ugye jól értelmezem és nem nekem szántad?

 

 

 

Előzmény: Józsga (966)