Farkííí Creative Commons License 2006.01.22 0 0 177

Sziasztok!

 

Nekem is rémlett ez az "Örvény"-dolog... és most hogy elolvasgattam a hozzászólásaitokat, beugrott pár dolog amitől még most is futkos a hideg a hátamon. A babák, a fény a kihalt házban. Meg az hogy mindíg akkor volt vége az epizódnak amikor valami lényeges történt a főszereplő nővel. (Meglátott valamit az ajtó mögött, megrémült, mi meg egy hétig paráztunk hogy ugyan mi lehetett az...) Szívesen megnézném (magyarul)!

 

A "Messziről jött emberről" is dereng valami. Szerintem francia sorozat volt, és a főhős teljes neve André de Lavosier vagy de la Vosier, vagy ilyesmi, nem tudom... bennem "hangnyomatilag" így maradt meg: "andré delavozier". Én is úgy emlékszem hogy a húszas-harmincas években játszódhatott, és amikor André visszajárt kísérteni a homloka is pirosra ("véresre") volt mázolva.

 

Volt egy kedvenc majrés sorozatom: a "Meghökkentő mesék". Az elején (a főcímben) koponyákat meg tarotkártyákat mutattak, én már akkor becsináltam... :-) Nagyon jó lenne újra megnézni! (Könyvben azóta megjelent, de még nem jutottam el odáig hogy elolvassam.)

 

Valaki említette a "Sakkozó robot"-ot. Tudtok erről valami bővebbet? Attól a filmtől is betojtam... Úgy rémlik mintha egy halott sakkozó agyát építették volna a robotba. A sakkozó szerelmes volt egy lányba, és mikor (már robotként) meglátta kedvesét, közeledni próbált felé - de mivel beszélni nem tudott, a lány rettegett tőle... vagy ilyesmi.

 

Remélem nem offoltam sokat! Szerintem ennyi még belefér, de ha nem szóljatok!