puma1 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 114

Szia, nekem is whirlpool-om van, felültöltős. Annyit tennék még hozzá a dolgohoz, hogy amikor elindítod a mosógép 90 fokos programját, addig várj a gép leállításával, amíg megszívja magát vízzel - hallható, amíg a csapból veszi a gép a vizet. Ekkor fordítsd a BE/KI gombot a kikapcsolás állásba, majd 1 perc után jön a katt - a programozó gombot nem kell bántani.

Én a hétvégén próbáltam ki az átmosást, 1 liter 20%-os ecettel. A katt után, amikor már víz is volt a gépben öntöttem bele az ecetet (csak lazán a dobra és az öblítős tartályba is)  és utána újraindítottam, semmi csavargatás a programozó gombon, csak újra a Be állásba a gépet (én centrifuga nélkül-re állítottam a bekapcsoló gombot, pontosan nem tudom, a te whirlpool-odnál milyen beállítások lehetségesek).

A problémám eredendően az volt, hogy a kádba van vezetve a mosógép és már nagyon büdös volt a víz, ami kijött a gépből. Folyékony mosószert használok kezdettől fogva, így csak az öblítős tartállyal küzdök meg rendszeresen a sötét trutyi ügyben.

 

A kísérlet fázisai és eredménye:

1x ecetes átmosás 90 fokon, majd

1x síma vízzel átmosás 90 fokon (ezt mások nem írták, de biztos, ami biztos):)

 

Most nem büdös a víz és a ruhák sem ecet szagúak és nem is büdösek, hanem öblítő illatúak. Az öblítős tartály csak egy kicsivel lett "szebb", arra marad a kézi mosogatás.

 

Megér egy misét...

A dobot még nem mertem piszkálni, az Express csodavízkőoldót pedig előbb még meg kell találnom Budapesten.

Sok szerencsét!

Előzmény: Miluci (109)