heted7 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 108
Nyugi, van megoldás :)

1. Az adagoló a gép fedelébe van építve? Ha igen, szedd le (oldalt két nagy gomb), egy kicsit még tovább lehet szétszedni (két részbe) ezt is tedd meg. Aztán valamelyik alább leírt módszert használva tisztítsd meg. Ez a legnehezebb sajnos, de azért messze nem lehetetlen. Rakd vissza utána. Ezután a sima mosóporos sem maradhat benn a helyén, azt is meg fogja oldani!

2. Meg lehet nézni egyszerűen, mennyire vízköves a fűtőszál: a dobot lezárod, és úgy forgatod, hogy az alja legyen felül. Ott van egy ilyen műanyag bigyó, a dob egész hosszában, kb. 5-8 cm széles, ami megdobja a ruhákat forgáskor. Ezt el lehet oldalra (a saját hossztengelyével párhuzamosan) csúsztatni, ekkor beesik a dobba. Dob visszateker, kinyit, műanyag bizbasz kiszed. Ekkor ugye van egy nagy luk a dob alján. Ezen át zseblámpával bevilágítva és benézve meglátod a fűtőszálat (nem pont a dob tengelye alatt van, icipicit hátrébb, de látni fogod). Szemmel is jól látható, hogy vízköves-e, vagy sem. (Egyébként az enyém egy-két év után abszolút nem volt vízköves, pedig csak ritkán használok vízlágyítót.) Utána a műanyag bizbaszt vissza kell tenni, immár belülről. Az egész nem tart 5 percig.

Ha vízköves, jöhet az ecet vagy a többi trükk, de ha nem, akkor felesleges.

3. Igenis ki lehet nyitni a felültöltőset mosás közben. Állítsd le a gépet (kikapcs). Várj egy-két percet (! itt a trükk). Ekkor kattan egyet, utána nyitható. Praktikus, ha kimaradt egy zokni, és a mosás meg az elején jár. A teli dobot nehéz tekerni, de lehet.

4. Néha nem árt a kifolyó szűrőt megnézni, hogy van. Az elülső lapján alul van. Üres kell legyen a gép, és amikor kinyitod vigyázz, mert pár deci víz kifolyik belőle. Ha van benne valami szemét, azt szedd ki. Utána jól zárd vissza. 3 perc + feltörlés :)

Sok sikert
H7
Előzmény: Miluci (107)