panaszkönyv Creative Commons License 2005.12.17 0 0 367

Pácolt marhanyelves szép napot!

 

Úgy látom, a "Miért éppen Anglia?" kérdése nem nyerte el mindenki tetszését, no nem baj. Srehen, Neked külön köszönöm a válaszokat. Gondolom, a nyelv és/vagy a társas kapcsolat ami kiviszi a magyart. (Hát, megint valami, amivel a csodabogarak kategóriáját erősítem:-))

 

Most pedig jönnek a kérdésbombák!

 

1. Munkahelyen (elsősorban nagyobb cégeknél) ugyanúgy léteznek szociális juttatások mint itthon? Gondolok itt kedvezményes üdülési lehetőségekre, időnként ingyenes koncert- és színházjegyre, Karácsonykor gyerekeseknek csokicsomag, játszóház, olcsó buszos kirándulások a kollégáknak stb. Vagy ne álmodjak?

 

2. Betegség. Ugyanúgy házi orvosi rendelők működnek mint itthon? Választhatók, v körzet szerint tartoztok valakihez? Kórházi ellátáskor (műtét, szülés) ismert a hálapénz intézménye? Vagy attól függ ...? Mitől?

Ha táppénzen vagy mondjuk egy hónapig, mennyire érzed meg a fizetéseden? Halál, v. túl lehet élni? S ha már itt vagyunk, mennyire drágák a gyógyszerek (láz- és fájdalomcsillapítók, fogamzásgátlók, antibiotikumok)? Kint is lehet vényre (olcsóbban) és vény nélkül sokkal drágábban pirulákat vásárolni?

 

3. Mitől függ, hogy kinek hány nap szabadsága van? Kint is a szabi felével a munkaadó gazdálkodik (ő szabhatja meg, hogy mikor vedd ki)?

 

4. Észreveszitek-e, hogy a munkahelyen másképpen kezelik a nem angol munkavállalókat? Érte-e már valakit esetleg hátrányos megkülönböztetés emiatt, vagy inkább elnézőbbek mint a helybéliekkel, vagy abszulút semmi különbség? 

 

Na, dolgoztunk eleget :-) , most pedig mindenkinek izgalmas készülődést Karácsonyra!

Ne izguljatok, a sütik sikerülni fognak, az ajándékok kellemes meglepit okoznak majd és a karácsonyfa sem fog kigyulladni!

nagyi