panaszkönyv Creative Commons License 2005.12.09 0 0 305
Káposztás-cvekedlis szép napot mindenkinek!

Mi van a londoni buszokkal???!!!
Hallgatom a CNN-t (perszer nem azért mintha érteném, csak hogy szokja a fülem a nyelvet) és valami olyat hallok (inkább látok), hogy ki akarják vonni a forgalomból az emeletes piros buszokat? De amit helyette beállítanak azok csak újabbak?
Vagy mííí..???!!!

Kedves nemegoistatörpe, bizonyára tudod - de azért a többieknek is leírom - , hogy természetesen, minél több választ kapok a kérdéseimre, annál jobban örülök. Nyilván nem az eldöntendő kérdésekre gondolok, hanem a "lisztért a szomszédba" tipusúra.
És azért nem köszönöm meg a válaszokat, mert az "ezer kérdés"-t nem véletlenül írtam, valóban ennyi mocoroc bennem. Majd a végén ... :-))

No, akkor csapjunk a lovak közé!

1. Ismerősöktől hallom, hogy külfödről érkezett munkavállalóknak a britek angol nyelvsuliba járást biztosítanak INGYÉRT! Hogy van ez? Mitől függ, hogy kinek, hol, mennyi ideig lehet ingyen angolt tanulnia? Tudtok erről valamit?

2. Mi a helyzet a piaci - váráscsarnoki - árak alkujával? Úgy értem, természetes, lehetséges, vagy egyáltalán nem ajánlott alkudni? Tudom, egyes országokban ez szinte kötelező, de Angliában ez hogy műkszik (nem a boltokra gondolok!)?

3. Igaz, hogy minden étterem, szórakozóhely számlájában benne foglaltatik a borravaló, vagyis nem kell ezt külön megfizetni? Ha nem így van, honnan tudod, hogy éppen milyen helyen vagy? (Csak nem megkérdezed?)

4. Fórummal kapcsolatos kérdés: ki tudja, hova tűnt nekem a képernyőmről az a menüsor, amiben lehetett betüket szerkeszteni, aláhúzni, kiemelni, más színnel írni stb? Hogyan lehet visszacsalogatni ezeket?

A dolgozóknak jó munkát, a diákoknak okosodást, a gyerekeknek izgalmas Karácsony-várást, a fórumozóknak sok információt kívánok!
nagyi