Gpeti Creative Commons License 2005.12.08 0 0 86
Teljesen egyetértek a felültöltős Whirlpool bojkottal. Nekünk egy 10 éves AWG-850 vagy valami hasonló típust kellett most kidobnunk.
Hogy egész nap ilyeneket sikáljon az, aki kitalálta azt a tekervényes adagolóját. Az újabbaknak persze már levehető és tisztítható ez a része, de a miénknek fekete belülről az öblítő adagolója, egy ideje büdösek a ruhák, amiket kimosunk vele.
Többször atomjaira szedtem már a gépet, de ezt nem sikerült kitisztítanom. A gép bejsejében, a dob alatt az üstben sem semmi, mi szokott lenni. Oda úgy nézem, hogy a mosópor nem oldódó részei kerülnek, és zselés bűzös anyaggá állnak össze. Meg persze a vízkó, aminek nagy része a fűtőszálra rakódik.

Viszont az ecet módszer kipróbáltam, 2 Liter 20%-os ecetre indítottam egy 90 fokos főzőmosást. Hát, jött ki anyag belőle rendesen. Tényleg használ. Majd szétszedem, és megnézem, mi maradt bent a koszból.

Pénteken érkezik az új mosógép, elöltöltős és jól tisztítható az adagolója.
A régit nem azért dobtuk ki, mert bebüdösödött, szerencsére javíthatatlanul tönkrement (a csapágyak megszorultak, és megfordultak a műanyag csapágyházban, ami erre szétolvadt. Egy új üst kellene bele. Meg lehetne csinálni egy fémpersellyel, de eszem ágában sincs. Legalább van indok megszabadulni ettől a sz@rtól).
Előzmény: heted7 (83)