Operator Creative Commons License 2005.11.06 -2 3 9
Elsődlegesen a Polfórumban (újbeszélül a PoliDiliben) gyakori próbálkozás az olvtársak részéről egymás illetve valaki más, mások magyarságának megkérdőjelezése, kétségbevonása.

Miután ezekhez a gondolatokhoz kötődően az elmúlt száz évben több sajnálatos esemény is kapcsolódik, a moderatura hozzáállása a kérdéshez az, hogy sem az olvtársak egymás magyarságának, sem pedig pártok, csoportok, politikusok sőt bárki más magyarságának megkérdőjelezését nem tolerálják.

Az eddig ismert legműködőképesebb definíció szerint magyar az aki annak tartja magát, s ez kiegészítve azzal, hogy Szálasitól kezdve Horthyval folytatva, Rákosin át egészen Kun Béláig mindegyik "szeplő" hanzánk történelmén bezony magyar volt (akár tetszik ez valakinek akár nem), s a vaskalapos kommunistától a konzervatív nyárspolgáron át a fundamentalista vadliberálison keresztül az ultranacionalista radikál-jobbosig szintén mind az a mai napon is, bezony ez a kérdéskör így személyes argumentálás céljából értelmetlen.

Miután senki nem rendelkezik magyarságmérő kézikészülékkel, így szubjektív alapokon senki ne érezze magát felhatalmazva arra, hogy olvtársa, polgártársa vagy bárki más magyarságát megkérdőjelezze.