Mijo Creative Commons License 2005.10.31 0 0 412

 

Ha a szombati tanyasi piros tyúk húslevese, házilag gyúrt tíz házi tojásos zabszemtésztával, valamint az ugyaninnen származó kakasból főtt paprikás, szintén házilag gyúrt csipetkével a végét járja, kevés ésszerűbb gasztronómiai folytatást tudok elképzelni hétfő délidőtájban, mint hogy főzzön a szegény ember fia egy jó kis vegyeshalászlét, naná, hogy változatlanul házilag nyújtott tíz tojásos tésztából készített gyufametélttel tálalva.

(Valahol itt kezdődnek a törpeharcsák, melyek ezekben a napokban voltak kaphatók Csaba barátom halkereskedésében, lévén 3-4 darab nyomott belőlük egy kilót. A halászlé tetején a bográcsban, éppen egy ilyen fejecskéje kandikál ki szemrehányóan.)

 

És hogy ne mindig pörcös túróscsusza, meg hasonló nyalánkságok legyenek ilyenkor a rátét, a változatosság kedvéért kedveskedjünk az étkezőknek részint szezonális ínyencséggel, nevezetesen szép sárga színű, ízes sült tökkel, valamint friss, idei gyümölcs felhasználásával (a kertből), tepsiben sült almáspitével. 

Holnap pedig illő módon emlékezzünk, és legyünk visszafogottak.

 

 

Házilag gyúrt tíz tojásos zabszem tészta, tanyasi tyúk tojásából, Anett módra.

 

Házilag gyúrt tíz tojásos csipetke, tanyasi tyúk tojásából, Anett módra.

 

Házilag gyúrt tíz tojásos gyufametélt, tanyasi tyúk tojásából, Anett módra.

 

Vegyes halászlé, Csaba-féle halból, Mijo módra.

 

Sötőtök ínyenceknek, Katica módra.

 

Tepsiben sült almáspite, Katica módra.

 

Mijo