A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.30 0 0 153

Az auto jobbkormanyos.

 

A kozhiedelemmel ellentetben senki sem akar a szembemenonek nekimenni akarmilyen autot vezet.

 

Ebbol eredoen azt allithatom, hogy a masik oldalon valo kozlekedes nem okoz gondot, kulonosen ossztottpalyas uton nem. Varosban azert figyelni kell, hogy egy kanyarban ne kanyarodj be a szembejovokkel szemben. Erre kulonosen akkor kell figyelni amikor keves kocsi van az uton, mert egyebkent ugye csak koveted az elotted levot.

 

Szamomra tobb idot igenyelt a masik oldalon valo ules es vezetes megszokasa. Mivel itt a vezeto az "anyosulesen" ul mashogy latja a felfestett csikok perspektivajat, vagyis nem a baloldalo csik "mellett" kell hajtani, hanem a jobboldali mellett. Kis idovel megtanulhato.

 

Jelenleg rendszeresen vezetek jobb es balkormanyos autot a jobb es baloldalon egyarant, mondhatom hogy gyakorlatilag teljesen mindegy.

 

A rossz oldalon valo ules elozeseknel okozhat gondot, de ez a gond ugye nem jelentkezik ha tobb parhuzamos sav van. Az foutak jelentos resze Budapesten, videken, Nemetorszagban, Angliaban, mindenhol. Ha megis beszorulsz egy szenat szallito potos IFA moge a 6-os uton, mondjuk Szekszard fele menet, akkor egy kicsit lemaradsz, igy ki tudsz latni az asszonypajti sugasa nelkul is, majd az elozeshez felhasznalod a modern autokban levo 1-2 szaz loerot. Semmi gond.

 

Ha sokat iszol akkor esetleg a rossz oldalra akarsz beszalni, de ekkor ugye nem ez az elsodleges problema.

 

Jotanacs: Asszony se igyon, mer' a csendor elveszi a jogsijat! :)))))

Előzmény: xailabi (151)