k.valcsi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 909

Szia HA-SLN!

 

Én tavaly voltam Sousséban, és szintén városi hotelben laktam, mégpedig a Karawán Hotelben. A városi hotel azt jelenti, hogy közel van a város központjához, és üzletek vannak a környékén. Tunéziában sok hotel található úgyanis a városokon kívül a tengerparton, több kilométerre a vásárlási lehetőségektől. Sousse egyébként egy nagy város, sok látnivalóval. A Medinába (óváros) feltétlen látogassatok el, itt van a bazár is (kötelező alkudni) a rengeteg műemlék mellett. Érdemes megnézni a város múzeumát is, mert nagyon szép mozaikokat lehet látni benne. A Taxi nagyon olcsó, de itt is fixáld le az árat az indulás elött (itt is alku tárgya a viteldíj).

A szállodák nagy többségének van medencéje, és nem csak nyitott, de fedett is. A tengerpart homokos, és belépőt nem kell fizetni, de a napágyakért (matraccal) és ernyőkért már igen. Tavaly ez 2 tunéziai dínár volt fejenként. Van olyan szálloda, ahol szintén fizetni kell a napernyőkért és ágyakért. A szállodákban esténként szórakoztató programok vannak, tehát nem fogtok unatkozni (ingyenesek).

Kérdezd meg a szállodátok nevét, és keress rá az interneten. Sok szállodáról találsz leírást, és hogy milyen szolgáltatást nyújt.

Az időjárásról sajnos nem tudok mit mondani, mert én júliusban voltam.

Üdv.:

Előzmény: HA-SLN (908)