NFL55 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 109

Építkezés előtt vagyok, most próbálom "felokosítani" magam legalább néhány témában. Hetek óta kutatom az internet, olvasom a fórumokat, néhány kérdésemre sehol se találok választ. Talán itt:

 

1, Alapozásnál kb. 70 cm. mély alaptesttel számolva a szükséges vasalási mennyiséget hogyan lehet kiszámolni? 4 vagy 6 szál vas megy ilyenkor egymás fölött-melett? Hogy számolhatom ki pl., hogy 1 m. szakasznyi alap vasalásához hány m. vasszál szükséges?

 

2, Zsaluköveket hogyan vasalják? Ez valahogy nincs előttem vizuálisan.. Logikusnak az tűnik, ha zsalukő soronként 1-2 szál vas fut vizszintesen, de ehhez "kifúrják" a zsalukövek egymással szomszédos oldalát, hogy át lehessen vezetni rajtuk? (jaj, ez lehet, hogy extrém hülye kérdés volt, de az egyszerűbb mód, hogy függölegesen beleállítják a vasszálakat, annak én úgy látom, semmi értelme nem volna)

 

3, Zsaluköveket lehet transzportbetonal kibetonozni, vagy csak a hagyományos módon, helyszínen keverve?

 

4, Van különbség a transzportbeton és a tranzitbeton között? Vagy ez ugyanazt jelenti, csak néha így mondják, néha meg úgy.

 

5, Födém koszorúnál vasalt monolit betonkoszorút csinálnak itt errefelé a legtöbben. Azt aztán kvülről körbe lehet Nikecellezni? Halottam olyat, hogy vasbeton koszorú + körülötte kívül PTH koszorútégla elemek - de a kettő együtt kicsit hülyén hagzik. A PTH koszorútéglának nem épp az a lényege, hogy magában is "megáll"?

 

Mindenkitől elnézést, ha valami nagy hülyeséget kérdeztem, kéretik csak kissé megmosolyogni.. :-)

 

NFL