Maidenhead Creative Commons License 2005.09.21 0 0 52

Sziasztok!

 

En London mellett lakom,most mar 2 honapja.Egy nagy hotelben dolgozom mint pincer.Etterem,szobaszerviz stb.Amikor jottem,elem vagtak egy csomo dolgot az irodaban,hogy mit kell elintezzek a hivatalos munkahoz.Kb. 1 honapba kerult mig interview-ra(NI number ugyeben)idopontot kaptam a helyi JobCenter-ben.Jovo hetfon megyek :-)A Bank Accounttot szinte azonnal megtudtam nyitni,no problem.

 

Ha van hivatalos melod,akkor ezeket nem veszes elintezni,csak az a gaz,hogy nem minden helyen ennyire turelmesek,mint az en fonokeim...Sok munkahelyen van,hogy folhivod oket ,es az elso kerdesuk az hogy van-e NI numbered ill. Bank Account-od?Ha nincs,szevasz!Jartam en is igy egy-ketszer sajna!Szerintem olyan melo helyet kell keresni eloszor,ahol tobb kulfoldi is melozik,igy ott turelmesebbek azokkal akiknek meg nincsenek meg a hivatalos papirjaik.

 

Ja!Es azt ugye nem felejtettetek el,hogy a Home Office-ba is kell regisztraltatni!?Fel kell oket hivni,kikuldenek egy nyomtatvanyt amit kitoltve vissza kell kuldeni nekik!Meg persze 5o fontot fel kell adni!

 

Mindenkinek sok sikert!

 

Gabor.