kibic2005 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 48

A klíma csak a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes szemében "luxus" jószág. Ha valaki végignézi az eddigi nyilatkozatokat, stb. abból ezt lehet leszűrni, illetve, hogy a 4-es metró kocsijait is úgy akarják, hogy csak az automatika miatt alig semmit csináló pilótának lesz légkondícionálás (http://www.metro4.hu/images/palyazatok/40_s115_114012.pdf de előírva ez sincs). Kiváncsi lennék, hogy ha a hivatali szobájában meg a hivatali kocsijában most "meghibásodna" a légkondi, hogyan értékelné át a helyzetet.

 

Az, hogy a második sorozat Volvóra sikerült a bürokráciának átverekedni magán a légkondit, én kisebb csodának tartom. Évekig nyígott a BKV, hogy jaj, mennyivel többet fogyaszt úgy a busz, mert környezetvédelem, blabla. Légkondis kocsival járok a városban is, bevallom, de a metrópótló "miatt" hagytam már otthon a kocsit, mert jobb szolgáltatást nyújtott, mint az autó+légkondi. Légkondival _egy_ plusz törzsutast szerezne a BKV, az tuti:-)

 

Ebből következik sztem két dolog:

- a maradék 40 leszállítandó Solaris trolira is KELL légkondi

- a Combinora is kell, mert KELL + jelentős politikai dimenzió ha nincs, mert 2006 nyarán fognak sorban jönni ha jól emlékszem, tehát az már az önkormányzati választások kampányidőszaka.

 

 

Egyébként meg osztom Hamster sirámait. Hétvégén ott fognak penészedni a Combinók a remízben, miközben tőle néhányszáz méterre 50 éves UV-k szaggatják a síneket.