Operator Creative Commons License 2005.07.21 0 0 4
Miután az IRL adatokkal való játszadozás kapcsán sok a félreértés - és ezzel kapcsolatban magas az elhullási arány a nickek közt -, a M.M. adott pontjaihoz egy kis értelmezést látok szükségesnek fűzni:

1. IRL adatokat nem használunk a beírás során más nickekről, mert állandóan csak baj van vele.
2. Ha óhatatlanul szükséges ilyet tenni, akkor ezt csak úgy lehet megtenni, hogy az illető - akiről szól az IRL adat - ezt saját magáról adta meg az Index valamely fórumán.
3. A beidézett IRL adat forrásának a beidézés pillanatában léteznie kell. Mentett hozzászólások, külső hivatkozások, stb., nem játszanak. Itt a fórumon kell meglennie.
4. A moderátor messze nem kötelezhető olyasmire, hogy 20-30 millió hozzászólás közt kikeresse a forrást, azaz aki IRL adatot ad ki, az linkelje mellé azt a beírást, ahol ez az adat megjelenik. Ha ezt nem teszi, gyakorlatilag azonnali tiltással számolhat még abban az esetben is, ha "közismert" adatról van szó.
5. Csak a fórumok fogadhatók el forrás gyanánt, más külső források nem, kiemelten felhívom a figyelmet arra, hogy az Iszolda nem tekinthető a Fórum részének ebből a szempontból, azaz az ottani képek, adatok, bármi nem használhatók fel semmilyen módon más nickekkel kapcsolatban. Természetesen saját magáról bárki linkelhet ottani fényképre, azonban vigyázzon arra, hogy a képen mások is lehetnek s így a linkelés ütközhet a szabályokkal!
6. Baráti jótanács: a Fórumban semmi sem olyan változékony mint a múlt. Sok moderátor dolgozik, bármikor megtörténhet, hogy egy beírás az enyészeté lesz. Ilyenkor hiába van a link az adott hozzászólásra, kényelmetlen bizonyítási eljárás vár a delikvensre, bár kétségkívül nem fog belepusztulni. Ugyanis ez esetben a moderátornak mégiscsak utána kell mennie, hogy mi is volt leírva abban a beírásban és mikor is lett az törölve. Ez nem mindig egyszerű feladat, ne terheljük a moderaturát ilyesmikkel ha kérhetem.