Roland__ Creative Commons License 2005.07.09 0 0 5806

erdekes,h mindenkitol azt hallom,h "uristen wankel....azt mennyit kell szervizelni.....30e km-enkent motorcsere " stb... de ez MIND f@szság!! wankel megbizhatobb, mint egy dugos motor, nincs mi elromoljon benne (3 forgo alkatresz es  annyi).  Az RX-7esek verbeli sportautok, es nem csak "sportos..izéék" :) tokeletes uttartas, egyenletes nyomatek/LE eloszlas. A 7eseket sportosan szokas vezetni, de ennek ez tesz jot, ilyenkor erzed a motoron,h ő is élvezi :))) A dugos motorok nem arra vannak ,hogy hajtsak oket, a wankel igen. A wankel birja az ilyen igenybevetelt a dugos pedig hengerfejes lesz :) Ezt a motort a legegyszerubb tuningolni (beomlo nyilasokat megnagyobbitani, persze az alakja fontos), mig dugosnal....pff....vezermutengelyek, 10000db szeleprugo, 10000db szeleptanyer, szelepszár, hajtokarok,  dugattyuk, stb... ha kemenyebben valtasz vissza atugrik a vezermuszij es vehetsz uj dugokat, szelepeket, mindent ujra. Wankel resvezerelt oszt annyi :)))

Minel egyszerubb, annal jobb :)) szivok elettartama 260e km, turbosoke 160e (statisztikai adat). Ha jo allapotban levot veszel, akkor csak olajat, benzint kell bele toltened (ja, es nem eszik tobb olajat mint egy opel) :))

 

egy "hatrany" van: 8L ala nem megy a fogyasztasod es mind1,h szivo, turbo, rx-8, stb.. egy szivo 2nd gennel 12-14L-rel el lehet kozlekedni varosban normails/rendeltetesszeru hasznalat mellett (turbos 12-16; 1st gennel allitolag 10L) 

 

DE!! egy bizonyos tuningszintig nem no meg jelentosen a fogyasztas (pl szivo RX-7: 150LE-rol 280-300LE-re az +2-3 max 4L fogy.tobblet; es megduplaztad a teljesitmenyed)

 

ha sportautot szeretnel: akkor nem vitas, RX-7 a megoldas :DDD

ha zavar,h nem tudsz 8L ala menni fogyasztasilag: akkor Toyota Prius

Előzmény: Sopánka (5803)