Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.05 0 0 77

Lappa, az osszefoglalod nekem is nagyon tetszett! Kiveve, hogy kis felesleget nem lehet ezzel a modszerrel leadni :-((( Merthogy en csak par kilocskatol szeretnek megszabadulni, de ha ez sem fog mukodni, akkor marad napszalltakor a szeppoku!

 

Zsuzso, udv neked is! Sok sikert!!!!!!!

 

A cukor-edesitoszer kerdeshez lenne meg hozzatennivalom:

1., Barnacukor: sajna abban benne van a cukor, ami pillanatok alatt lebomlik, bla, bla esatobbi. Nem hiszem, hogy ezen egy kis barna szötyi javitani tudna. Lehet, hogy tobb nyomelemet meg miegymast tartalmaz, de a fo baja ettol meg megvan

 

2., Fruktoz: Valoban lassabban szivodik fel, ezert nem okoz akkora inzulinloketet, mint a repacukor. Tovabba egy kicsivel edesebb is annal, igy kevesebb is eleg belole.

Viszont: ettol meg az energiatartalma magas... Szal jo vele vigyazni azert...

 

3. Edesitoszerek: A szacharin, ciklamat stb. eseterol nem tudok mit mondani, maximum annyit, hogy legalabb keves kell beloluk... Igy ha esetleg 10 millioszoros dozisban patkanyokban pl. rakkeltok is, az alkalmazott adagok nemigen arthatnak. Talan. Nemtom!

Viszont az aszpartam az konkretan 2 aminosavbol all: L-aszparaginsavbol es L-fenilalaninbol. Namarmost EZEK aztan tuti nem mergezok. Barmilyen hus vagy tojas vagy sajt (=FEHERJE) ezekbol es meg 18 (vagy mennyi...) aminosavbol epul fel, es emeszteskor ezekke bomlik le. _Szerintem_ az aszpartam az egy jo cucc! Csak draga.