TBK001 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 820

ÜdVW!

Nos, a lopásokról én nem hallottam semmit, bár előtte az idegenvezető azért figyelmeztetett mindenkit, hogy vigyázzon az értékeire, de semmi gond nem volt, nekünk sem, meg a szállodában sem!

Ajánlották a széfbérlést, de nem vettük igénybe és mégis nyugodtan ott hagyhattuk pénztárcát is meg a jegyeket is (Igaz, hogy nem elől, hanem szekrényben, táskában).

Megmondom őszintén, hogy este 9-10 körül az utcán sétálgatva nagyobb biztonságban éreztem magam, mint akát itthon, Tatabányán!

Szahara túra: ha megengedheti magának az ember, akkor tényleg nem szabad kihagyni, akik voltak, azt mondták, hogy felejthetetlen, bár kissé strapás. Mi, sajna kénytelenek voltunk kihagyni, piszkos anyagiak miatt, mert nem jó az infod, nem 30000,- Ft. Kinn 125 DT volt az ára, és még ehhez jönnek a fakultatívon belüli árak: sétakocsikázás, tevegelés, jeep-túra az Atlasz hegységbe, meg még egy-két dolog. Akik voltak, tőlünk, azt mondták, kb 90 DT ment el még ezen az úton. Most kb 161 Ft-al kell számolni a dínárt (euróról váltva).

Nagyon szép lett volna az a kirándulás, amire mentünk volna, a Cap Bon félszigetre, (Hammamet. Nabeul érintésével), de kevesen jelentkeztek, így nem indították, sajna.

Érdemes megnézni maszek kirándulással Port El Kantaouit, csodaszép!

Jatt: mi nem sokat költöttünk erre. Borravalózás az működik, valamilyen szinten el is várják, de hálásak is érte (nem úgy, mint kies kis hazánkban!). Mi a szobaasszonynak tettünk ki a párnára eleinte itthonról vitt csokit, aztán 1-1 dínárt, de enélkül is patyolattisztaság volt mindennap. Ha köszönsz nekik, azért is hálásak, főleg, ha franciául, mert legtöbbjük érti és beszéli a nyelvet (Bonjour vagy Bonsoire Madame!).

Az étteremben nem adtunk az ültető pincérnek-étteremvezetőnek, de jó asztalt kaptunk így is.

Valamennyit tartalékolhatsz rá, de nem kell egetverő összegekre gondolni!

Igyekszem minél előbb küldeni mailben képeket, meg még infot!

Szia!

Előzmény: VRolcsi (818)