germanungar Creative Commons License 2005.05.07 0 0 65

"a Kiváló minőségű Durbints Sógort" ???????

 

Nem tudom ezzel mire gondoltál de, ha ilyen nevü bor létezik, akkor én abból inkább nem kérek! :)))

 

Még annyit, hogy az asztali borok tényleg csak löttyök - és bárhol a világon, hiszen a borminöségnek ez a legalacsonyabb foka.

 

A törvényes rendelet a természetes borokat három kategóriába sorolja:

- asztali bor,
- minöségi bor,
- különleges minöségü bor.

 

Alkotórészei szerint:

a cukortartalmat tekintve édes és száraz, illetve ennek változatai félédes, félszáraz lehet a bor.


A szesztartalmat tekintve a könnyü bornak 9-10 térfogat %-nyi az alkoholtartalma, a közepes bornak 10-13%, az erös bor 13% fölötti alkoholtartalommal bír.

A termötájak szerinti osztályozás elkülönít sík-, illetve hegyvidéki borokat.


A termöhely szerinti osztályozás: pl. tokaji, badacsonyi, egri stb. pedig a minöségre is utal.

Előzmény: rács1 (61)