Lecso11 Creative Commons License 2005.05.06 0 0 198

Gyuri bá'





Demeter György két török bajnoki cím után hazatér, és legszívesebben ismét Kaposváron folytatná edzői pályafutását. A kiváló szakember korábban 202 alkalommal szerepelt a válogatottban, 1992 és 2003 között pedig a kaposváriak vezetőedzője volt. Demeter György az Erdemirspor Eregli együttesével tavaly és idén is a csúcsra jutott, most pedig a válogatott került az előtérbe: szövetségi kapitányként szeretné kijuttatni a világbajnokságra a nemzeti együttest.


(2005-05-06)

Demeter György játékos pályafutásának befejezése után Kaposváron érte el legnagyobb edzői sikereit. A helyi férfi röplabdacsapattal a kilencvenes években és az új évezred elején hétszer lett bajnok és nyolcszor kupagyőztes. A szakember 2003 nyarán döntött a váltás mellett, és a török Erdemirspor Ereli együttesével 2004-ben és 2005-ben egyaránt bajnoki címet szerzett. Az idei volt Demeter György tizedik bajnoki aranya: csapata az elmúlt évi siker után megvédte elsőségét.


Demeter György: - Könnyebb is volt, mert 30 mérkőzésen át voltunk veretlenek, de ezt a terhet végig kellett vinni. A rájátszásban szintén jól ment: sokáig veretlenek maradtunk, csak az utolsó, már tét nélküli találkozón kaptunk ki.


A kaposvári edzőt továbbra is több török csapat csábítja, de ő inkább itthon folytatná pályafutását.


Demeter György: - Én év elején, januárban, amikor itthon voltam, ezen a fórumon is elmondtam és az írott sajtóban is megjelent, hogy szeretnék hazajönni. Szeretném itthon folytatni edzői pályafutásomat, és remélem, hogy Kaposváron.


Hogy így lesz-e, arra néhány héten belül választ kapunk. Demeter György májusban, szövetségi kapitányként, a magyar válogatottat készíti fel a világbajnoki selejtezőkre. a fiúk a hét elején kezdték meg a közös munkát, a jövő hét végén pedig következik a tiszaújvárosi előselejtező. Ha a nemzeti együttes legyőzi Azerbajdzsánt, Moldáviát és Szlovéniát, akkor egy finnországi tornán folytathatja. A világbajnokságra igen nehéz lesz kijutni, de együttesünk képes lehet a bravúrra. Ráadásként a rutinos harcosok mellett már egyre jobbak a fiatalok is.


Demeter György: - Természetesen a régi, jól bevált játékosokra építek elsősorban a válogatott keretben. A Heraklész-programból jönnek fel a tehetségek, de közülük többen most érettségiznek. A fiatalok közül Szalai Szabolcs és Németh Szabolcs játéka volt meggyőző, mindkettőre számítok a válogatottban, szeretném megfigyelni a munkájukat.

 
A Kométa bajnokcsapatának kiválóságai közül Gubik János, Bánhegyi István, Dávid Zoltán és Németh Szabolcs tagja a válogatott keretnek. A volt kaposváriak közül Kántor Sándor, Mészáros Dömötör és Koch Róbert küzd majd a nemzeti csapat sikeréért.