vandalizmus Creative Commons License 2005.03.13 0 0 55

Kedves Szombathelyiek!

 

Sajnálom, hogy egy-egy határozat ilyen indulatokat gerjeszt csapatok között, és hogy felnőtt emberek nem azt tartják szem előtt, hogy végre rend legyen a floorball berkein belül! Sajnálom, hogy józan felnőttek energiát ölnek abba (és nem tudom, megéri-e nekik), hogy negatív erőket mozgassanak mások ellen.

 

Senki sem tökéletes. Amikor tavaly megalakult a VB, elhatároztuk a tagokkal, hogy ha köpködnek ránk, ha nem, igyekszünk a szabályok szerint eljárni.

Itt nem arról van szó, hogy ki 'csókos' a VB előtt és ki nem!!! Aki pedig figylemesen végig olvasta a határozatokat, az láthatta, hogy bizony a szolnoki csapattal szemben is helyt adtunk óvásnak. Persze ez nem úgy ment, hogy az egyik kezünkkel adni akartunk, a másikkal pedig elvenni. Mindent döntést a Versenyszabályzatnak megfelelően hoztunk meg!

Mint olvasható volt, a VB ülésen az Enökség két tagja is jelen volt. És bizony a határozathozatalok elött hangzottak el érvek a döntések mellett és ellen is! Szóval elfogultsággal senki nem vádolhatja a VB-t!!!

 

Persze mindig az jár rosszul, akinél elkezdik komolyan venni a szabályzatok kiírását! És persze, hogy könnyebb olyankor köpködni és vádaskodni, hogy bezzeg a másik csapattal szemben ugyanilyen helyzetben miért nem így jártunk el!!! Én ezt tökéletesen megértem! De valamikor el kell kezdenki rendet rakni, mert ha mindig csak a szőnyeg alá vannak söpörve a problémák, attól nem oldódik meg semmi. Erre számtalan példát tudtok felhozni Ti is!

Miért nem lehet azt mondtani, hogy jó, tudomásul vesszük a döntést! Miért mindig másban kell keresni a hibát?  Miért kell gyűlölködni?

Van egy határozat és van lehetőség  fellebbezni ellene!!! Van lehetőség, hogy az is hangot adhasson a véleményének, aki ellen hoztuk a határozatot!!!

Miért kell fenyegetőzni? Miért nem lehet normális ember módjára, fellebbezni, elmondani a saját álláspontot, és EMBEREK módjára megbeszélni az ügyet?

 

Ha tényleg szabályok szerint jártunk volna el, akkor a halasztásról és az új időpont kijelöléséről a VB-nek már decemberben hivatalosan is levelet kellett volna kapnia!!! (és persze sok más üggyel kapcsolatban is!!!) A szabályok szerint! Ha ezt vennénk figyelembe, akkor a fellebbezésnek ebben az esetben nem is lehetne helyt adni!

Nálam a szombathelyi kapitány mégis azt reklamálta, hogy nem a szabályok szerint jártunk el, mert őket nem hallgatta meg senki! De kérdezem: Aki már az elején nem tartja be a játékszabályokat - nem jár el hivatalosan -, az miért akarja ugyan ilyen úton munkaügyi bíróság elé vinni a VB-t? Milyen alapon?

Nem értem!

 

Arról viszont biztosíthatom a szombathelyieket - és minden más csapatot, hogy a VB ezentúl is a szabályzatok szerint fogja meghozni a határozatait!!! Szóval biztos ér majd még vád minket, biztos fognak szidni, meg utálni minket - de valakiknek ezt is fel kell vállalni. Aztán majd, ha egyszer a szombathelyieket éri sérelem, és jogosan ítélünk mellettük.....mert biztos lesz ilyen is.....akkor remélem, majd minden a helyére kerül és megértik, hogy nem a csapatok ellen vagyunk! Csak gondoljátok végig!

Ha pedig valaki elég okosnak érzi magát ahhoz, hogy úgy tudjon határozatokat hozni a szabályzatok szerint, hogy az mindenkinek jó legyen, akkor szóljon, mert szertnék hozzá tréningre jelentkezni!!! Megemelem a kalapom és át is adom a helyem neki!!! Aztán én leszek a legboldogabb, hogy mindenki nyer! Mert ugye erre megy ki a játék? :)

 

Lehetőség tehát van a (békés)megoldásra. Hogy éltek vele, vagy sem, az RAJTATOK múlik!

 

Tisztelettel:   Lugasi Vanda

                    VB tag