mami25 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 72

Sziasztok!

 

Ezt a levelemet én is egy másik topicban is megírtam, de gondoltam minél több helyen olvassák, annál nagyobb az esélye, hogy kimerítő választ kapok. Tehát:

 

Én a már rémisztő mértékű hajhullásom miatt (kb. 2 év alatt felére csökkent a hajam mennyisége, de szerencsére bőkezűen kaptam hajhagymákat a természettől, úgyhogy így sem vagyok kopasz, de azért összeszorul a szívem régebbi képeim láttán...) fordultam egy hajgyógyászathoz, ahol műszeres vizsgálattal felmérték szerveim toxinterheltségét és elég elkeserítő eredményeim lettek. Igaz nem is csodálkoztam, amikor mondták, hogy bizonyos szerveimben candidaterhelés (pl. gyomor, máj, epe...), másutt pedig vírusterhelés volt kimutatható.

 

Lényeg: candida diétára kell fognom magam és amellett, hogy sajnos édesszájú és nassolós típus vagyok, a legfőbb problémát az okozza, hogy ellentmondó diétaleírásokkal találkozom. Példák: az egyik leírás szerint fogyasztható a tejföl, a másik szerint viszont egyértelműen tiltott; az egyik helyen azt olvastam, hogy a savanyú gyümölcsök kivételével minden gyümölcs tiltott a bennük lévő természetes cukortartalom miatt, a másik helyen pedig azt, hogy néhány édes gyümölcs is megengedett (alma, cseresznye, málna...). Akkor most mi az igazság?

 

Ezért szeretném kérni, hogy ha tudtok nekem egy "Candida diéta Szentírást" ajánlani, akkor írjátok meg, mert így nagyon nehéz elkezdeni, hogy nem tudom, melyik leírásnak kell hinnem. Annak is örülnék, ha ajánlanátok egy olyan diéta tervet, amiben napra és étkezésekre le van bontva, hogy mit együnk (mint a fogyókúrás diétáknál), mert az első időkben ez is sokat segítene (nehéz az átlagos konyháról átállítani az ember fantáziáját egy ilyen diétás életmódra, legalábbis nekem...).

 

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm és nagyon várom a válaszokat!

 

Üdv és kellemes hosszú hétvégét Mindenkinek!

 

Mami