sacperkb Creative Commons License 2005.02.27 0 0 23

De, akkor vszin müxik. De amikor a 90-es évek közepén külföldi befektetők mevették a 6-7 cementgyárból a többségét (kivéve vác és helyőcsaba), kivétel nélkül mindegyiket bezárták v. visszafogták a termelést. Hozták a nyugati cementet, de az ára miatt a kutya se vette. Aztán áttértek a keleti piacról származó cement forgalmazására és újrakezdték a hazai termelést is. (Ebben az időszakban erősödött meg vác és helyőcsaba piaci részesedése. Egyébként nagy botrány is volt anno a cementgyár bezárások miatt.) De a gyártásból fizikai képtelenség kielégíteniük a keresletet ezért jelentős mértékü az inport is. Persze gazdasági okokból keletről. Az meg, hogy ott a gyár nem feltétlenül jelenti azt, hogy müxik is. Nem állítom, hogy nem, de volt (és van) már példa rá, hogy valahol gyártás néven csak át-/be csomagolják a kész árut.

 

Ami a zacsira van írva, az megfelelne szabvány szerint, csak a zacsi tartalma nem az aminek kéne lenni. Sok-sok rakat cement eladását tíltotta be már a fogyasztóvédelmi felügyelőség, de azt a sok száz ép.anyag telepet nem lehet folyamatosan ellenőrízni. A pénz pedig nagy úr, sokan a lelküket is eladják érte, akkor meg mit számít némi kis sz.r cement? (Ez már a minőségellenőrzés és fogyasztóvédelem gagyi helyzete, de az egy külön topikot eltartana témával)

 

A tisztességtelen kereskedőkkel szemben ma magyarországon csak mi fogyasztók tudunk szembeszállni: "ukrán?, ja azt nem kérem!" Egy idő után lenne jó minőségű magyar is!!!!

Előzmény: HHapci (22)