Zitka Creative Commons License 2005.02.10 0 0 8

Lehet.... :-)

Egyébként ez a kínai bolt szindróma :-) nem egyszerűen kereskedelmi probléma - szerintem. Sokkal messzebbre mutató következményei is vannak, de tartok tőle, hogy ha ebbe túlságosan belemennék, akkor átpakolják a topikot a polidilibe. :-) 

Én csak egyet említenék: nézzétek meg a boltok portáljait, kirakatait. :-(((( Ennél még a 60-as években is különbül néztek ki a kirakatok Bp-en. És ez sajnos annak a következménye is, hogy egyszerűen nincs városfejlesztési koncepció. Belvárosi, frekventált főútvonalakon más európai nagyvárosban igenis előírják a színvonal minimumot! És nálunk? :-(  Jóformán már csak kétféle kirakat van: az árukkal agyonzsúfolt kínai, meg a plakátokkal teliragasztott üres bolt. Az a néhány kivétel meg olyan koszos, hogy szégyen. Ez most egy friss Rákóczi úti "élmény".

Belehallgattam a rádióműsorba, Győrben is kb. ugyanez a helyzet. És még jónéhány nagyvárosban is. Nem sokat tud tenni az önkormányzat (hiányzó rendeletek miatt), mert még az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek is al-al-albérletbe vannak kiadva.

Szerintem nem is lenne értelmes dolog _összességében_ a kínai boltok ellen tiltakozni. De ne a belvárosban, főútvonalon legyenek. Vagy ha igen, akkor hozzák azt a színvonalat. Egyébként a hipermarketekben sokszor ugyanazokat a cuccokat olcsóbban lehet megvásárolni. Konkrétan láttam már - nem is rossz minőségű!!! - Cactus Clone márkájú pólókat Auchanban 1200-ért, a kínai boltokban pedig 1800-ért.

Előzmény: glad (7)