Zitka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 3

A Corvin áruházból is kínai áruház lesz.  De bárhol megszűnik egy "hagyományos" bolt, nagy részben kínai bolt lesz a helyén. Ennyi kínai boltra szerintem nincs szükség. Más topicokban is előkerült már ez a téma, sokan vannak azon a véleményen, hogy pl. a józsefvárosi piac, meg a kínai boltok a nemlétező szociális hálót pótolják, ezért nem nyúlnak hozzá "felsőbb" helyen.

 

Belátom, hogy van igény ezekre az olcsó cuccokra. És azt is tudom, hogy a nagy márkacégek közül is rengetegen Kínában gyártatják a drága ruhákat/cipőket.

DE: az "átkosban" nálunk is létezett az "exportra szánt minőség", meg a hazai piacra szánt konfekció. Ugyanígy van szeirntem Kínában is. A kínai piacokon, meg ezekben a kínai boltokban kapható cuccok nem ütik meg a mi értelmezésünk szerinti export minőséget. És ezeken még így, a potom áron is hatalmas hasznuk van a kereskedőknek. Ugyanis jelképes áron vámoltatják el az árut, egy kabát 1 dollár, egy pár cipő 50 cent, stb. Számlát/blokkot én még nem igazán kaptam ilyen boltokban. 

 

Egyébként azért kifejezetten érdemes néha szétnézni a kínai piacon, boltokban, mert akkor a drága plázás elitbutikokban messziről felismeri az ember, melyik ruha származik onnan. Van, ahol belevarratnak valami jólhangzó márkanév-szerűséget, de a többi helyen még ezt a fáradságot sem veszik, kiteszik ugyanúgy, csak 3-4x-es áron.  A WestEndben legalább 4-5 butikot ismerek, ami tele van józsefvárosi cuccokkal.  De a jelek szerint a sokszoros áron is elkelnek ezek a cuccok, mert megvan az a réteg, akik a plázabeli vásárlással életérzést :-) is vásárolnak. Amúgy meg megvetik azokat, akik a Kőbányai útra járnak ki vásárolni.

Nagyon sokat tudnék erről a témáról írni, de nincs annyi szabadidőm. :-)

Előzmény: glad (-)