Gernyo Creative Commons License 2004.12.17 0 0 79

Documentumból Copyzom, remélem nem töri ripityára az Index motorja.

 

Fantás hozzávalók:

6 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 evőkanál étolaj, 50 dkg tehéntúró, 20 dkg margarin, 20 dkg vaníliás porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor és 7 dl FANTA, NARANCS ÍZŰ, SZÉNSAVAS ÜDÍTŐITAL.

Elkészítés:

A 6 tojásból, 20 dkg cukorból, 20 dkg lisztből, 1 evőkanál étolajból piskóta formájú tésztát sütünk, amit kihűlés után visszateszünk a közepes méretű tepsibe. Az 50 dkg tehéntúrót, 20 dkg margarint, a 20 dkg vaníliás porcukrot kézi mixerrel habosra keverjük, és rákenjük a piskótára. A 2 csomag vaníliás pudingport és a 2 evőkanál cukrot felengedjük a 7 dl üdítővel, lassú tűznél felfőzzük. Folyamatos keverés mellett hűtjük, és dermedés előtt a krémre öntjük, majd elsimítjuk.

Azonnal fogyasztható, hűtőszekrényben napokig eláll.


(Epresnél eperdarabokat halmozunk a tetejére, Fanta helyett Vadmálnával készül)