Gernyo
2004.12.17
|
|
0 0
79
|
Documentumból Copyzom, remélem nem töri ripityára az Index motorja.
Fantás hozzávalók:
6 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 evőkanál étolaj, 50 dkg tehéntúró, 20 dkg margarin, 20 dkg vaníliás porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor és 7 dl FANTA, NARANCS ÍZŰ, SZÉNSAVAS ÜDÍTŐITAL.
Elkészítés:
A 6 tojásból, 20 dkg cukorból, 20 dkg lisztből, 1 evőkanál étolajból piskóta formájú tésztát sütünk, amit kihűlés után visszateszünk a közepes méretű tepsibe. Az 50 dkg tehéntúrót, 20 dkg margarint, a 20 dkg vaníliás porcukrot kézi mixerrel habosra keverjük, és rákenjük a piskótára. A 2 csomag vaníliás pudingport és a 2 evőkanál cukrot felengedjük a 7 dl üdítővel, lassú tűznél felfőzzük. Folyamatos keverés mellett hűtjük, és dermedés előtt a krémre öntjük, majd elsimítjuk.
Azonnal fogyasztható, hűtőszekrényben napokig eláll.
(Epresnél eperdarabokat halmozunk a tetejére, Fanta helyett Vadmálnával készül) |
|