KukacAV Creative Commons License 2004.11.29 0 0 43
Annyit tennék hozzá, hogy a jobb szójaszószokat tartósitószer helyett alkohollal "teszik el". Emiatt IS a friss szójaszósznak sokkal jobb az aromája, az állott ize egyre inkább "csak" sóssá válik (ha sokáig áll, még a drágább szójaszószban is hajlamos a só kikristályosodni).
Javaslatom: vegyél kétféle szójaszószt. Egy olcsót, nagy üvegben, főzéshez, és mindig a lehető legkisebb üveggel valami jobb (és drágább) fajtából. Nekem legalábbis bevált.

A jó szójaszószok nyitás után némileg komlóra emlékeztető illattal birnak (friss, "egészséges" szag), ezt vesztik el lassan a hűtőben (és gyorsabban, ha hozzám hasonlóan kint felejted a pulton egy hétig :).
Előzmény: beratofu (23)