Tgyta Creative Commons License 2004.10.27 0 0 5

Kedves Doadoa!

 

Szia!

:-)

Talán gyakorlati tapasztalatból egy-két olyan figyelembe veendő javaslat, melyeket ajánlott figyelembe venni, mert a különböző távmunkát hirdető cégek bizony csak hírdetnek, becsapnak. átvernek (tisztelet a kivételnek, mert olyan is van, melyek tényleg munkát ajánlanak, csak nagyon kevés), megkárosítanak.

  1. Azokat a hirdetéseket messze nagy ívben felejtsd el, melyek regisztrációs, adminisztrációs, stb. díjat kérnek.
  2. Amig személyesen nem győződtél meg a feltételekről, körülményekről, ne írj alá semmit.
  3. Minden esetben kössél szerződést! A szerzőődésben, a legapróbb részletekig rögzíteni kell a munka mennyiségi, minőségi, elszámolási feltételeit, az ellátási, fizetési, szabadságolási, eljárásokat, betegség esetén történő eljárásokat, stb. Ezeket célszerű egy ügyvédnek is megmutatni, véleményeztetni.
  4. Ha életrajzot kérnek, azt emeld ki, ami az adott munkához szükséges és csak annyit írjál magadról, amennyi feltétlen szükséges.
  5. Van olyan cég, melyik a távmunkához adja szükséges eszközöket, felszereléseket, ez nem rosz, viszont rendszerint nagyon keveset fizet. továbbá éhbérért látástól vakulásig kell dolgozni. A legjobb, ha a saját eszközeidet tudod használni, mert akkor valamivel magasabb fizetési feltételekben lehet megegyezni.

Üdvözlettel.

Előzmény: Doadoa (-)