to lock Creative Commons License 2004.09.22 0 0 19

Szeva,

 

én a Bp-PRG távot havonta 3-4-szer lenyomom, úgyhogy van némi tapasztalatom. 550 km-vel nyugodtan számolhatsz (a rekordom 4 és 3/4 óra, de ehhez sok szerencsés körülmény egybeesése szükségeltetett).

Egyedül a Brno-Prága szakasz (205 km) szívás, ott állandóan útlezárásokba és balesetekbe csüppen az ember és a kamionok előszeretettel előzgetik egymást 90-el a belső sávban, ami igen boccantó.

Ahogy beérsz a városba, mész-mész-mész folyton egyenesen, átmész a nuslei hídon (a volt Gottwald-híd, minden öngyilkos kedvenc ugróhelye), utána egy qrvanagy dugóba kerülsz, türelemmel kivárod, aztán még mindig mész-mész, át egy újabb hídon (Hlávkuv híd - ez már a Moldva felett vezet át) aztán a főút vonalát követve balra fordulsz és a lámpánál megint balra a Veletržní utcára (itt egy újabb qrvanagy dugó vár) ezen végig egyenesen, az utca a Milady Horákové utcában folytatódik és már ott is vagy a stadion előtt. A stadionnal szembe egy hatalmas placc van (Letnának hívják), itt szoktak ideiglenes parkoviště-ket kialakítani a meccsek alatt.

 

Előzmény: Matt (1)