Tiburtius Creative Commons License 2004.06.18 0 0 248
Hello Zero4!
Köszönjük a könyvajánlatot. Pár szót még fűznék hozzászólásodhoz.

-Hirschfeld: tényleg jó könyv, értékelésednek megfelelően alapműnek mondható. A Das Boot-os hangulat szintén ráillik. Ami még érdekes Hirschfeld altiszt történetében, az az U-234 története. A tengeralattjáró csak 530 kg uránium oxidot akart Japánba szállítani atombomba nyersanyagként a világháború végén, de nem jutottak el odáig. A többit a könyvből.

- Tengerek szürke farkasai: ez aztán tényleg ALAPMŰ. Akinek nincs meg, felszólítom, vegye meg! Rengeteg adat, kép és történet a Zero4 által említett időszakból. Ajánlanám az osztrák-magyar U-30-ast a figyelmetekbe.

Amit még megemlíthetek a Hajja&Fiai Kiadótól:
-Sötét éj, nagy mélység
-Ubootok harca repülőgépekkel: ez a két könyv kizárólag német tengeralattjárók vs. szövetséges repülők párharcát mutatja be már-már dömpingszerű mennyiségben és részletezve. Egy ilyen kötet után ráeszméltem, milyen könyörtelenül le-lecsaptak a Catalinák, Liberátorok, Mosquitók a németekre, persze ők sem hagyták magukat. A két könyv tele van repcsik lelövésével végződő párharccal is.
-Háború a tengeren: egy amerikai tengeralattjárós harcai a japánok ellen
Ide lehet még sorolni az ,,Ubootok ellenséges partok előtt” és a ,,Farkasfalka” c. műveket is, én mondjuk még nem olvastam őket. Ugyancsak most jelent meg nem túl régen:
-Leo Kessler. Farkasfalka
-Kurt Rieder: A legyőzhetetlen farkasfalka c. művek is. Ez azért jó, mert tele van konvojmegnevezésekkel, az ellenük indított támadás időpontjával, néhány jó konvojcsata leírásával, ráadásul ezek közül pár egyáltalán nem ismert konvojcsata. Lásd pl. a TM-1 es tankerkonvoj pusztulása Gibraltárba menet stb.
A legnagyobb(!) kedvencem a II.vh. német tengeralattjáróiról:
-Bernard Edwards: Dönitz farkasfalkái. Az atlanti- csata 1939-1945. A Kiadók nevét hadd ne írjam.

Az általam említett Patrick Robinson kötetek: Nimitz anyahajó, Tájfun; A Lopakodó; Tengeri Farkas, Lázadás a Shark fedélzetén és az új Barracuda 945.

Jelenleg próbálok a Falkland-háborúban szereplő brit tengeralattjárókról weboldalakat találni, nem nagy sikerrel. Nincs olyan honlap, ami RÉSZLETESEN leírná, hol, merre, mennyi ideig járőröztek a britek, mit csináltak még az argentinok ellen a Belgrano elsüllyesztésén kívül. Ez az én nagy bánatom.

Előzmény: Zero4 (245)