fintorgó Creative Commons License 2004.03.31 0 0 25
"Szóval ezek után ha valaki azt mondja nekem, hogy szójával lehet helyettesíteni a húst, akkor azt kinevetem"

Helytelen kedvesem, pont a brassói az amit még a család férfitagjai is szivesen megesznek szójából.(Meg még másokat is) Pedig nem vagyunk vegák.

Szójás brassói:
Először is fél csomag szójagranulátumot sóval, vagy ételízesítővel keverve leforrázok, de csak annyi vízzel ami éppen ellepi, letakarom, maradjon gőzben. Kb negyedóráig.
Közben SOK fokhagymát szétnyomok, kevés olajon PÁROLOM, nem pirítom, jöhet rá az ázott szója, kb 10 perc,még ízesítem sóval, borssal, sok majorannával és csak a színe miatt pici pirospaprikával.
Közben kisütöm a kockára vágott krumlit, összekeverem és salátával, savanyúkáposztával tálalom.

A szójagranulátumot úgy használom, akár a darálthúst. Rakott zöldbab, rakott kel, olaszos tésztákhoz is bevált, sőt kenyérre kenhető pástétomot is szoktam.
A lényeg erősen fűszerezni, mert szinte semmi íze nincs!

Előzmény: Vasti (20)