Balek Andrea Creative Commons License 2004.03.19 0 0 68
Én az ún. ABO-terv, vagyis a vércsoport-diéta szerint akartam volna lefogyni. Vércsoportom szerint nekem sok húst és kevés szénhidrátot meg tejterméket kellene fogyasztanom. Csakhogy sohasem voltam egy "húst hússal" típus, kifejezetten megundorodtam a felvágottaktól, úgy általában a hústól. A könyvben tanácsoltak fordítottját alkalmaztam tehát, mert a húsról tudtam a legkönnyebben lemondani. Helyette halat, tojást eszem, illetve hetente max. kétszer fogyasztok csirkehúst (mell, esetleg comb), de rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszem az év minden szakában. Cukrozott üdítőitalt sohasem iszom, csak 100%-os gyümölcslevet vagy ásványvizet. Sajnos, az édességekről nem tudok lemondani, de ismerőseimhez viszonyítva nem eszem sokat belőlük. Megfigyeltem magamon, hogy ha ideges vagyok vagy ha nemszeretem feladatot kell végeznem, akkor nassolok.
Kenyér nélkül viszont nem lehet jóllakni, kell az a főzelék mellé például! Vagy péksütemény (pogácsa, sajtos kifli) reggelire a joghurthoz.

Érdekes módon, a hús elhagyása (minimális szintre csökkentése, csakhogy ne boruljon fel szervezetem egyensúlya) óta tapasztalom, hogy elég napjában háromszor étkezni - reggeli, ebéd, vacsora - és a főétkezések között nem éhezek meg. Korábban ez nem volt így, amíg rendszeresen ettem húst, egy vasárnapi rántott húsos ebéd után délután háromkor olyan éhes lettem, mintha egy hete nem ettem volna, és még egy adag ebédet megzabáltam. Aztán este 6-7 körül vacsora... Persze híztam is emiatt, nem extrém mértékben, de engem zavart.

Amióta így étkezem, a derekam karcsúbb lett, hasam inkább a rossz testtartás miatt van egy kicsi. Fenék, csípő, comb nálam a problémás terület, de erre meg mindenki azt mondja, hogy ez egy öröklött testalkati típus, nem elhízás.

A külsőmmel nem vagyok elégedett, de ennek ellenére hülyeségnek tartom, hogy csak a sovány nőt minősítik szépnek! A női magazinok slágertémái a különböző diéták, fogyókúrás ételreceptek. Szerintem fogyókúrára csak annak van szüksége, aki hirtelen hízik meg és 10 kg-nál több súlyfelesleg van rajta. Vagy egészségügyi okból (pl. cukorbetegség) kell lefogynia. De aki gyermek-, vagy kamaszkorában is duci volt, annak a molett testalkat a természetes állapot - nem feltétlenül muszáj megváltoztatni!

Szerintem több kárt csinálunk magunknak és környezetünknek azzal, ha megvonjuk magunktól az étkezés örömét, élvezetét! Rosszkedvű, ideges, könnyen dühbe guruló nőnek (mert az éhség ezeket a tüneteket produkálja) nem szívesen udvarolnak a férfiak sem.
Meg gondoljunk csak bele: mitől NŐ az, aki elöl deszka, hátul léc, és ugyanaz a nadrág meg póló jó rá, mint egy serdületlen kislányra? Sok pasi van, akiknek a "piszkafa" tetszik, de még mindig több akinek az nem jön be!

Előzmény: solemsli (41)