Törölt nick Creative Commons License 2004.02.26 0 0 223
Várjunk csak.A csapadékképzödés jelenleg is szabályozza az sebességet.Tehát a vizsgálatbol a jelenlegi is létező viszacsazolási rendszereket ki lehet kezdetben hagyni,ha azok lineárisan függenek össze a vizsgált paraméterrel.Nézzük inkább agytorna szintjéén a vízolvadást!
Ugye a glob felmelegedés a nyári átlaghőmérsékletet növeli.Ennek következtében növekszik aszéttöredező jégtáblák száma,amik a melegebb golf áramlatba kerülve elolvadnak.(mert nem csak a termikus igényt,hanem a jégtáblák mechanikai szilárdságát is figyelembe kell venni).
Továbbá fontos tényező lehet az is,hogy a nyáron belasuló áramlat a télen begyorsul,majd a tavasz elkövetkezétvel ""rádolgoz" az amugy is melegebb nyári ídőszak olvasztó hatására.

Na mindegy,és csak speulálok,de igérem előkeresem azt a doksit holnapra.:-)

De a fentiek alapján fontos lenne meghatározni az egyes paraméterek öszefüggéseit,hiszen ezek birtokában lehet csak meghatározni az eredő folyamatok végső paramétereit.Ha a kicsit melegebb jégtáblák már gyorsabban töredezenk,akkor az olvadás sebessége már kismértékű felmelegedés hatására is drasztikusan felgyorsul.(és ugye a felmelegedéshez töerdék energia is elég,míg az olvadáshoz már nagyságrendel több kell.)

Előzmény: Első Polgár (222)