Első Polgár Creative Commons License 2004.02.26 0 0 222
hmm, en azt veszem ki a mondandotokbol, hogy a csapadek viszonyok megvaltozasa ( novekvo netto csapadekkepzodes) lassitja az aramlast, ezzel le is szabalyozza onmagat, tehat nem igazan veszelyes. ami problemat jelenthet,az a nyari gronlandi olvadas felgyorsulasa mondjuk 1000 km3-es nagysagrendre. ennyi viz mar elzarhatja az alabukasi helyeket.
ilyen esetben milyen vedkezesre lehetne felkeszulni?

en arra gondoltam, hogy mivel a melyvizkepzodes csak telen fordul elo, esetleg lehetne azt csinalni, hogy a meggyenguloben levo gleccsereket meg koratavasszal belerobbantani a tengerbe, hogy azok minnel hamarabb leusszanak es elolvadjanak, ne nyar vegen.
masik amire gondoltam, hogy hatalmas atommeghajtasu keverogepeket kellene kesziteni amelyek elkavarnak a gronlandi edesvizet a melyebb zonak vizevel, igy megakadalyoznak az alabukasi zonak eldugulasat. gondolom a felso 50-100 meter elkeverese eleg lenne.
a tobbirol gondoskodna a golf aramlat, az ugyis hoz eleg sos vizet.
a harmadik amire gondoltam, az meg az lenne, hogy sozni kene az oceant, ott ahol nagyon edesedik, de utananeztem a vilag sotermelese kb 200 M tonna, ez kb 6 km3 viz besozasara lenne csak eleg. na meg szallitokapacitas se biztos, hogy lenne eleg.

Előzmény: Törölt nick (221)