joe lvtarsember Creative Commons License 2004.01.27 0 0 95
No, nagyon valószínű, hogy páran el tudnak bújni. Kérdés az, érdemes-e? Ha egy vírus, vagy atom kinyír pár milliárd embert, vagy kitör egy 10 éves háború, szintén több milliárd halállal, akkor el lehet bújni. Viszont akkor mi lesz? Ülnek egy pincerendszerben, naponta ellenőrzik a levegőkészletet, kaját, videóznak, ha van rádióhullám, röhögnek a pusztulókon, hogy bezzeg ők...

És? Ugye a kaja fogy, mégiscsak be vannak zárva, úgyhogy ott is lehet razamuri. De tegyük föl , kibírnak pár évet max 100ezres nagyságrendben emberek. Aztán kijönnek, és? Nincs ipar, csak véges raktárkészlet. Bármi lesz,a kintiek közül életben marad sok-kevés. Így azok akik kijönnek a bunkerból örök fenyegetésben élnek. (ha mindenki meghal kint, akkor előszöris a balhé nagy - így tovább kell a föld alatt kuksolni, ami konfliktusforrás)

Ha lesznek egyáltalán termékeny nők, és férfiak, akkor elindulhat valami. De addig is keményen meg kell védeni a puncikat. (ha nem lesz, akkor még 50 év és vége az emberiségnek) Nem nagyon tart sokáig a raktár, így nagyon sokat kell olvasni, hogy tudjanak mezőgazdálkodni. Egyáltalán, ha megérik valami. És nem rabolja el valaki, vagy valami... És ha lesz iható víz, és levegő is, ózonvédelemmel, lesz vegetáció, akkor esetleg elindulhat valami. Ha megmarad valami az iparból, az könnyebb lesz, de ha a források szűkek, akkor öldöklés lesz.

...Na, majd meglátjuk! :P

Előzmény: mmiikku (86)