Derek Creative Commons License 2004.01.26 0 0 82
"A másik kérdésem, hgyo miért is nem köt le szenet az erdősítés. Nagyszabású erdősítéssel komoly klímaszabályozást lehet elérni állítólag."

Az erdok klimaszabalyozasa nem a CO2-re vonatkozik/Az erdok lekotnek CO2-tot,de ez nem raktarozodik el a talajban,hanem ahogy az erdok pusztulnak a lekotott CO2 visszakerul a legkorbe ez egy korfolyamat,vagyis idolegesen lekoti ami fotoszintetizal ,ami meg el[pusztul az kiengedi,a lebomlaskor,amit gombak, stb vegeznek el. Vagyis nincs tozegkepzodes ami szinten tartosan kivonja a CO2-t.Nem raktarozodik el tartosan a talajban ,mint pl a meszvazepito allatok eseteben amelyek gyakorlatilag kivonjak a szenet a korforgalombol vagy a tozeglapoknal.Az osszes meszkohegyseg biologiai folyamat termeke. A tropusi oserdokben meg megfelelo vastagsagu humuszreteg sem alakul ki csak egy nagyon vekony.Ezert a kiirtasukkor szinte termekeltlen altalaj marad vissza.
A tropusi esoerdok ahogy megkotik a CO-2-tot az elpusztult egyedek ugyanolyan aranyban ki is bocsatjak.A CO-2 megkoteseben az oceanoknak es a tozeglapoknak van a legnagyobb szerepe.

Előzmény: dez1 (81)