erkki Creative Commons License 2004.01.19 0 0 4853
Kandi kálmánnak és a többieknek is:
A finomított cukorról még egy keveset. A fin. cukor nem tartalmaz semmiféle vitamint vagy más anyagot, ami a lebontásához szükséges (ezeket egyébként minden természetes, nem manipulált élelmiszer tartalmazza), így az emésztéshez szükséges vitaminok a szervezet raktárából vonódnak ki, gyengítve ezzel az immunrendszert. Másrészt, aki rendszeresen fogyaszt fin. cukrot, a teste követeli,ha nem kap. Ez a cukorfüggőség nevű betegség, ami ugyanúgy betegség, mint az alkoholfüggőség, a nikotinfüggőség, a koffeinfüggőség vagy a kábítószerfüggőség, csak éppen senki nem meri annak hívni. A finomított cukrot, akárcsak az ópiumot, gyógyszerként használták és csak az utóbbi pár száz évben vált tömegcikké és alapvető élelmiszerré (ez utóbbi teljes tragédia). A fin. cukor rendszeres fogyasztása fölöslegesen dolgoztatja a hasnyálmirigyet, ami egy idő után (kinél mikor)elromlik és nem termel több inzulint. Ez a cukorbetegség. A fogszuvasodásért kizárólag a finomított cukor és a finomított liszt a felelős. A gombák elszaporodásának duplán is kedvez: immunrendszer gyengítése és tápanyag biztosítása. Egyébként ezt az egész cukorproblémát részletesen elolvashatjátok a Kétezeregy kiadó CUKORBLUES című könyvében. Nem irodalmi mű, de döbbenetes tényeket ír le. Olvasása után teljesen leszoktam családommal együtt a cukorról és a cukortartalmú élelmiszerekről (ha jól körülnéztek, majdnem minden ipari élelmiszer tartalmaz cukrot, pl. mustár, bizonyos kenyerek, zöldséges bébiételek, stb.)
Egyébként az elmúlt cukormentes félév után sem gyógyultam ki a gombafertőzésből,a mi azt mutatja, hogy ez egy sokkal ragaszkodóbb élőlény, minthogy pusztán diétával ki lehessen tessékelni a szervezetből. de a cukormegvonás szerintem alapvető fontosságú.
Előzmény: Törölt nick (4846)