strfifi Creative Commons License 2003.10.31 0 0 206
Hali mindenkinek!

Csatlakozom az előttem felszólalókhoz. Nekem is volt 1.4i Sx Berlingo-m 5évig majd lecseréltem egy Modutop tetős majdnem fullos 2.0 hdi-re. Hát ég és föld. Azért régi is nagyon jó volt. Sokszor jártam ki vele külföldre is és nagyon kényelmes volt az is. Nagyobb emelkedőkön ugyan igényli a visszakapcsolást, és az előzéseket kétszer is meg kell gondolni. A fenntartása olcsóbb is mint a HDI-é. A motorja viszont(1.4i), - ha használtan veszed, és az első km-eken. nem gyalázták - gyakorlatilag elnyűhetetlenek ezek a 8szelepesek. A kárpitok viszont 1 idő után itt-ott azért hallatják magukat. Bár ha még tudsz várni, akkor érdeklődj, hogy be fogják-e építeni az új 16szelepes 1.4-est, amit először a PUG 206-osba fognak rakni ez év végétől talán.

Whale!

Velem is megtörténik, amíóta csak Berlingóm van. A belső kerékjárati műanyag burkolóelemben van egy hosszanti horony. Na arra áramlik úgy a víz, hogy azt kiforditja és akkor hozzáér a kerékhez, aminek nagyon ijesztő a hangja.

Recept, ami nekem bejött:
Első sárfogó műanyag megvesz - ahol ki szokott fordulni ott van 1 kis patent, az kivesz - erős slag v. nagynyomásúval a furat kitisztít - megszárad - sárfogó műanyag feltesz - Patent VISSZARAGASZT v. pici, nagyon rövid réz facsavarral felerősít. Ha ragasztod jól nyomd oda, hogy tapadjon ám bár ez ragasztótól függ. Ha gondolod, a sárfogót ki is hagyhatod. Nekem ragasztva van, és eddig tökjó.

Kérdéseim felétek:

Most a napokban olvastam 1ik szaksajtóban, hogy sperr differenciállal is fog készülni a francia piacra a berlingo 1.6i v. 2.0hdi motorokkal. XTR néven.
Kérdésem az lenne, hogy valaki köztetek bír-e belső információval, hogy egyedi megrendelés esetén be lehetne-e hozatni. Mert ugyebár Franciáknál van 1.1i benzines Berlingo/Partner.
Amikor kijött a PSA-csoport kishaszonjárműve 1996 nyarán, nem sokkal később lehetett olvasni arról, hogy nyúzópróbának vetettek alá több tucat prototípust a sivatagokban. Ez egy 4*4-es modell volt: Partner Grand Raid.
A másik kérdésem, hogy gyártanak-e a francia piacra négykerékmeghajtású modellt ill. fognak-e? Ne adj' isten M.o.-on is kaphatóak lesznek-e ha 1általán lesznek..?

Jó "egyterűzést" mindenkinek!