hapci1 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 89
Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam az index fórumon a különböző topicokat, úgy érzem ezúttal hasznosat is hozzá tudok szólni. 4-5 hete használok egy amerikai gyártmányú detektort itt találjátok a leírását:
ide kattints

Tapasztalataim a következők:
X-frekvencián érkező jelzés: komolyabb riasztó rendszert érzékel a közelben (lehet autóé is), esetleg távirányítású ajtó...stb. 99,99% hogy nem radar.
K-frekvencián érkező jelzés: M.o-n általam ismert radarok 30% ezen a frekvencián működik (Pl. Budapestiek talán ismerik: Fehér kombi S.Fábia kombi is ilyen, M0-n vagy a Mercure Korona Hotelnél láttam már). Sajnos a maradék 70%-ban egyes benzinkutak vagy bevásárló központok fotocellás ajtóit mutatja.
Ka-frekvencia: Csak radar lehet ez 100% a tapasztalataim alapján (4 jelzés/4 trafi), pl. szintén M0-n, zöld S. Felicia
L-frekvencia: 99 % Lézer vagy 1% lézer fénysorompó (Egyszer egy márkakereskedőnél lézer érzékelővel ellátott sorompó volt, de csak 5 méterrel előtte jelzett.)
Előrejelzés (talán a legfontosabb):
K- vagy Ka-n dolgozó radar: 3-400 méter (takarásból vagy keresztirányból: 150-200 méter) Nekem eddig elég volt ez a távolság a fékezéshez.
L-frekvencia: 600 méterrel előtte jelezte (M0 Shell kút utáni felüljáró alatt ált a 3 lábú) itt is elég volt ez a távolság.

Sajnos nem olcsó (399 USD+postaköltség), de működik.

Egyetlen hiba róható fel, hogy a K-s frekvencián jövő jelet nem tudja megkülönböztetni mint már említettem (radar vagy fotocella), amúgy tökéletesen működik.

Üdv.
hapci1

Előzmény: KerGe (88)