Anci72 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 4712
Sziasztok!

Nem akarok senkit sem megkeverni, csak leírom amit én még olvastam. Lajos Atya szerint az allergia: reggel markonyi zab vagy búza, amit előző este beáztattunk durvára őrölve. Áztatva még egy kis aszalt gyümi, amit reggel összze kell önteni. Rá valamilyen nyers gyümi (??), pici méz (??), dió, olaj.
/Nem erjed össze a zabbal pl. a nyers gyümi??/

Ebéd: először valamilyen nyers zöldségből és csak egyből saláta. De minden nap másmilyenből. Rá fűszerek és fokhagyma, lila vagy vörösh., fűszerek, petrezselyem..stb., oliva. Aztán párolt étel, p.zöldség, vegyesen + valamilyen köret: búza, rozs, köles, hajdina-párolva. Rá olaj, fűszerek stb.

Este: sütőben sült krumpli, köménnyel,oliva, salival.

Semmi só, csak méz, de az is kicsi (?) semmi cukor és gyümölcsből banánt, grape-fruit-ot (?) ...meg még valamit nem lehet.
Semmilyen LISZTből készült ételt nem lehet enni: semmi tészta, sütik, kenyér. Csak a MAGból megfőzött zab, búza..stb. mehet.
Szokásos, ecet, erjesztett..stb sem.

Állítja, csodát tesz, kipróbálta. Most én próbálkozom, meglátjuk. Végülis, nem 2 hete kezdtem, úgyhogy ennyi "engedmény (méz)" asszem mehet.

Egyébként akkor éreztem a legjobban magam, amikor semmi kenyeret és semmi sót nem fogysztottam.

Majd szólok, ha jön a csoda.

A.

A Tóth Lívia féle könyvben viszont akit rákból ő gyógyított meg (...Zsolt) valami hasonló diétát kellett ennie, de amint a gyógyulás beindult, 8-12-ig csak gyümölcs..a többit meg már mindenki ismeri, a szokásos, amit mi diétának hívunk.

Ötlet: néha kimarta a gyomrom, az epém is éreztem az esti vöröshagymától, a salin. Azt tanácsolta, pár csepp citromot nyomjunk rá. Tényleg jobb lett!