hsarkany Creative Commons License 2003.09.22 0 0 4705
Szia, Cica!
Semmi zöldség???????????? Ezt még soha nem hallottam. Candidás pályafutásom során elolvastam jó néhány könyvet, diétás tanácsot, de a zöldséget egyik sem tiltja. Sőt! Ezt most nem értem. Nagyon nem. :(
Ezen a fórumon - is - eltérő véleményeket hallhatsz a diétáról. Én a pártján vagyok, mert nekem kifejezetten jót tett, és semmi, de semmi káros hatását nem éreztem. Igaz, én csak 3-4 hónapig tartottam a nagyon szigorú diétát. De pl. egy kevés savanykás gyümölcsöt akkor is ettem.
Szóval az én véleményem az, hogy - a tünetek súlyosságától függően - 2-4, max. 6 hónapig érdemes tartani a szigorú diétát. (A gyümölcsöket meg szerintem csak pár hétig kell kerülni. De nem hiszem, hogy ha közben le-lecsúszik 1-1 alma vagy grépfrút, az tragédia. Mondjuk banánt vagy szőlőt azért ne együnk kilószámra.) Ha vki tényleg következetesen betartja, ennyi idő alatt helyre kell rázódnia. Utána csak a szintentartás a lényeg, tehát a cukrot, alkoholt, fehérlisztet érdemes kerülni.
Nekem ez a véleményem a diétáról. Hidd el, jó néhányszor én is skizofrén állapotba kerültem, hogy melyik könyvnek, diétás tanácsnak higgyek. Én a Bakony, ill. Danone Activia joghurtokat mindig is fogyasztottam. Azt én sem értettem sosem, hogy pl. tejet miért nem lehet inni, hiszen a tejcukrot tudtommal a candida nem tudja hasznosítani, viszont az acidophylusnak az a fő tápanyaga. De ez csak egy kérdés a sok közül.
Egyébként pedig csatlakozom Kata véleményéhez, miszerint a diéta önmagában kevés, egy néhány hónapos kúrával nem tudjuk az évek alatt tönkrement szervezetünket, immunrendszerünket hipp-hopp helyreállítani.
Előzmény: cica76 (4703)