Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 127
Ez a vita - főleg az első része - nagyon emlékeztett engem arra a bizonyos viccre az egérrel (az ember) és az elefánttal (a természet) a hidon. "Dübörgünk, mondja az egér!"
Az biztos, hogy az emberiség - s főleg a modernizáltabb része (bár az ókori s azutáni természeti népek "jótékony hatása": erdő égetés, mocsarak kiszáritása, vizek elterelése, stb se semmi)- hozzájárul a Föld arculatának és talán az éghajlatának (kis)méretű változásához. Csakhát a gazdasági érdekeltség okozta túllihegések sem ritkák (pld. koleszterin hisztéria, bor, sőr ellenzése, vegetariánizmus keményebb válfajainak propagálása, stb). Jópáron leirták már itt, hogy még azt sem tudjuk pontosan hogyan is viszonyolunk a tardiglaciálishoz (utolsó eljegesedési időszak Európában). Csak kb. 12ooo év telt el azóta. Lehetünk egy interglaciálisban (kevésbé valószinű, ha az utolsó glaciális hosszát az előzőkhöz hasonlitjuk), vagy egy interstadiálisban. Az már csak bonyolitja a helyzetet, hogy a stadiális (hidegebb) és interstadiális (melegebb) szakaszok is több kisebb hullámban zajlottak le .Lásd a már emlitett "kis jégkorszakot" is.
Szerintem, ha valamennyi meglévő nukleáris töltet egyszerre felrobbanna akkor sem pusztulna el teljesen el az élet a Földön (lásd az óceániai korall záronyokon végzett francia atombrobbantások hatását), sőt még az emberekből is maradna hirmondó. Csakhát bizonyos köröknek érdekük a hisztéria keltés, sőt annak fenntartása is. Nem vagyok hive a természetrombolásnak, a környezetszennyezésnek, de az emberek folyamatos hülyitésének sem!
Előzmény: rhaurin (126)