Nonamekata Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4702
Kedves Meduza!
Miből gondolod, hogy ez a gomba nem Candida? A Candida gombának számos alfaja van, ebből a legismertebb a Candida albicans. Nekem pl. ennek az értéke teljesen normális volt, három más Candidáé viszont nem. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a te gombád valóban nem Candida, de ha elolvasod pl. Jeanne Marie Martin é Dr. Zoltan P. Rona könyvét a Teljes Candida kézikönyvet, akkor megtudhatod, hogy ennek nincs jelentősége, mert más gombák is hasonló tüneteket produkálhatnak, mint a Candida és a kezelésük is ugyanaz.
Furcsának találtam, hogy úgy gondolod soha nem leszel teljesen rendben, mindezt azután, hogy beszedtél egy doboz Nystatint és nem diétáztál. Az általam hallott eddigi legrövidebb kúra is 1 hónapos, de kemény diétával és gyógyszerrel. A legtöbben több hónap alatt gyógyulnak meg, mivel nem azon múlik a gyógyulás, hogy kiirtsuk egy hét alatt a gombát a szervezetünkből, hanem, hogy rendbetegyük az immunrendszerünket, aminek a gyengesége miatt el tudott szaporodni a gomba. Ez nem megy egyféle gyógymód alkalmazásával, sokrétű kezelést igényel, ami kihat testre és lélekre egyaránt. Legtöbbször stresszes időszakban jön elő ez a betegség, mint jónéhány másik is (pl.a herpesz)
A diéta gondolatával pedig próbálj megbarátkozni. Az előbb említett könyvben azt javasolják, hogy legyen egy bevezető, átmeneti fázis, ami segít a nem egészséges étrenden élőknek fokozatosan hozzászokni az új táplálékokhoz illetve a nem fogyasztható élelmiszerek hiányához, és így kevesebb lesz a diétával járó stressz.
Én így három hónap távlatából úgy érzem, hogy ennek a betegségnek az a szerepe az ember életében, hogy mértékletességre és önfegyelemre szoktasson. Ha a többieknek más tapasztalata van ezzel a legutolsó mondatommal kapcsolatban, akkor kérem osszák meg velem.
Üdv: Kata
Előzmény: Kandirozott Meduza (4701)